Šport > Košarka
9190 ogledov

Luka s tem neverjetnim košem zapečatil usodo prvakov!

Luka Dončić Profimedia
Dončić še drugič zapored ugnal branilce naslova.

Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA premagala Los Angeles Lakers s 108:93 in branilca naslova ugnala še drugič zaporedoma po slavju v noči na 23. april po slovenskem času. Luka Dončić je za zmagovite gostitelje dosegel dvojni dvojček z 18 točkami in 13 podajami, imel pa je še osem skokov.

Luka Dončić NBA Šport Luka preklinjal sodnike, na koncu vzel stvari v svoje roke

Štirikrat je podal v zadnji četrtini Dwightu Powellu, ki je 12 od svojih 25 točk zadel v tem delu igre, ki so ga domači dobili z 29:14. S tem so Mavericks nadoknadili 17 točk zaostanka po uvodnem delu dvoboja in s tretjo zmago po vrsti prišli na šesto mesto na zahodnem delu lige, ki kot zadnje še neposredno vodi v končnico. Na petem so Lakers, ki imajo dve zmagi več in poraz manj od Dallasa, sedmi pa je Portland z zmago manj in porazom več od Mavericks.

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Dončić, ki je igral 39 minut, je imel najboljši statistični učinek na tekmi (+26). Zadel je le šest metov iz 15 poskusov iz igre (4:5 proste mete) ter izgubil šest žog, saj je bila obramba gostov osredotočena nanj. "Podvajali so se na meni, a tega sem vajen že iz evrolige. Tako da vem, kako se tem stvarem streže," je pojasnil Dončić.

Mavericks so LA v drugem polčasu nadigrali s 62:35, v zaključku sta imela največ zaslug za zmago Powell in Dončić.

Tokrat je Powell le za točko zgrešil osebni rekord, do takšnega izkupička pa je prišel le z enim zgrešenim metom iz 12 poskusov na tekmi, zadel je vse tri proste mete in imel še devet skokov.

Drugi junak pa je bil zagotovo naš Luka, ki je z neverjetno trojko dobri dve minuti pred koncem odločil tekmo, saj je Mavericke popeljal v vodstvo za 10 točk ter dokončno strl srca svojih nasprotnikov. Posnetek neverjetne Dončićeve trojke pa izgleda še toliko bolje v super-počasnem posnetku, katerega je liga objavila na svojem Twitter profilu.

Dallas sedaj čaka niz treh gostovanj, prvo proti Sacramentu v noči na torek po slovenskem času.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice