Šport > Košarka
4570 ogledov

Luka šele četrti v zgodovini, ki mu je kaj takega uspelo na eni tekmi!

Luka Dončić Profimedia
Dončić je s trojnim dvojčkom, v katerega je zapakiral kar rekordnih 20 asistenc, vodil Dallas do zmage.

Ekipa Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Washington Wizards s 125:124, Luka Dončič je za zmago v 39 minutah dosegel trojni dvojček z 31 točkami, kar 20 podajami in 12 skoki, ob vsem tem pa je v skoraj 40 minutah igre izgubil vsega eno žogo.

Luka Dončić NBA Šport Luka z rekordom do zmage nad najbolj vročo ekipo lige

S tem je mladi slovenski košarkarski zvezdnik postal šele četrti igralec v zgodovini lige, ki se lahko pohvali, da je na eni tekmi dosegel vsaj 30 točk, 10 skokov in 20 asistenc.

To je pred Luko uspelo le štirim velikanom najmočnejše košarkarske lige na svetu, Oscarju Robertsonu, Magicu Johnsonu in Russellu Westbrooku.

Prav slednji je bil tudi tokrat najučinkovitejši košarkar večera, saj je tekmo končal z 42 točkami, 10 skoki in 9 asistencami, a tudi to ni bilo dovolj, saj je Dorian Finney-Smith s trojko 9,3 sekunde pred koncem dosegel zadnji odločilni koš za zmago Maverickov, podal mu je prav Dončić.

Slovenski zvezdnik je nato 1,3 sekunde pred koncem ujel še žogo po zgrešenem metu tekmecev in s tem poskrbel za slavje domačih.

A kljub izjemnemu večeru, s katerim se je za vedno zapisal v zgodovino lige ob bok trem NBA legendam, je bil Luka po tekmi precej skromen ter predvsem zadovoljen, da ni po neumnem izgubljal žog.

"Mislim, da sem bolj impresioniran nad tem, da sem imel vsega eno izgubljeno žogo. To se nikoli ne zgodi," je po tekmi odgovoril na vprašanje, kako se počuti, zdaj ko je član tega elitnega društva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice