Šport > Košarka
12752 ogledov

Luka znova poškodovan, kako resno je?

Luka Dončić Profimedia
Dončićev nastop proti Cleveland Cavaliers je pod velikim vprašajem.

Po treh zaporednih porazih so košarkarji Dallas Mavericks na krilih fantastičnega Luke Dončića močno dvignili svojo formo na zadnjih dveh tekmah ter najprej pometli s teksaškimi rivali San Antonio Spurs, preden je na božič izjemni Slovenec z eno najboljših predstav v zgodovini lige prišel do skalpa svoje najbolj osovražene ekipe Phoenix Suns.

Mavericks so do dveh zaporednih zmag prišli brez trojice pomembnih košarkarjev, saj so Kyrie Irving, Josh Green in Maxi Kleber še vedno na seznamu poškodovanih. Glede na to, da naj bi se bližala vrnitev drugega velikega zvezdnika Kyrieja Irvinga, ki je že skoraj zacelil poškodbo pete, je bil tako optimizem v Dallasovi slačilnici na zelo visokem nivoju.

Nato pa je vse skupaj nekoliko porušila sredina novica o Luki Dončiću. Potem ko je že bilo jasno, da bodo Irving, Green in Kleber vsi izpustili tekmo v noči na četrtek proti Cleveland Cavaliers, so iz kluba sporočili, da je vprašljiv tudi nastop Luke, ki naj bi ponovno čutil bolečine v svoji levi stegenski mišici.

Odločitev o Lukovem nastopu naj bi bila sprejeta nekaj ur pred tekmo, vse skupaj pa je še toliko bolj zaskrbljujoče zaradi gostega urnika Dallasovih tekem, saj Mavs do novega leta čakajo še trije spektakularni obračuni proti Cavs, najboljši ekipi zahoda Minnesoti Timberwolves ter z zvezdniki nabiti ekipi Golden State Warriors. Če so se Luki znova pojavile težave s stegensko mišico, se lahko ob tako zahtevnem urniku situacija zelo hitro poslabša.

Pri vsem skupaj zagotovo ne pomaga niti dejstvo, da je Luka trenutno tretje najbolj obremenjen košarkar v celotni ligi, saj je ob Fredu VanVleetu in Tyresu Maxeyu edini košarkar v ligi, ki igra v povprečju več kot 37 minut na tekmo. Pri Dallasu bodo tako resno morali začeti razmišljati, kako nekoliko spočiti svojega načetega zvezdnika, saj si njegove poškodbe in odsotnosti preprosto ne morejo privočiti.

Mavericks so namreč v letošnji sezoni brez svojega prvega zvezdnika nastopili na dveh tekmah ter obakrat grdo izgubili proti dvema izmed najslabših ekip lige s povprečno razliko 20 točk.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 13:39 27.december 2023.

    Mene bolj kot za Dončića skrbi zdravstveno stanje avtorja teh prispevkov..

Sorodne novice