Šport > Košarka
45347 ogledov

Mikrofon ujel vse! Dončić dal jasno vedeti, zakaj je Dunn skočil vanj

Print Screen
Dobrovoljni Luka Dončić se je nasprotniku le smejal v obraz, a kljub temu prejel tehnično napako.

Košarkarji Dallas Mavericks so v noči na četrtek na parketu severnoameriške lige NBA ponižali Utah Jazz s 147:97. Z briljantno igro je navduševal Luka Dončić, ki je že v prvem polčasu dosegel trojni dvojček, ob koncu srečanja pa je imel na svojem računu 40 točk (14/26 iz igre, 6/12 za tri točke, 6/8 prosti meti), 10 skokov in 11 podaj.

Slovenski košarkar je na tekmi prejel tudi tehnično napako, čeprav je med šopirjenjem Krisa Dunna ohranil mirne živce in se razjarjenemu košarkarju Jazz smejal v obraz.

Incident se je zgodil v tretji četrtini, ko je Dončić v enem izmed napadov Dunna nerodno zadel z roko in ga pri tem morda celo udaril s komolcem.

Branilcu Utaha, ki je bil pod vtisom blede predstave svojega moštva, so popustili živci, nakar je svoj kazalec pomolil Dončiću v obraz in ga pričel grajati. Slovenec se mu je ob tem le smejal, oba pa sta bila kaznovana s tehnično napako.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Dončić je menil, da si tehnične napake ni zaslužil in da je bila reakcija Dunna zgolj odraz njegove nemoči na parketu. ""Nič mu nisem naredil. Samo jezen je, ker sem mu izprašil rit," se je pri sodniku branil Dončić in dodal: "Dajem mu koše."

"Luka, Luka," je Dončićev monolog prekinil delivec pravice in zaman poskušal pomiriti napete strasti. "Ali si lahko sežeta v roke?" je predlagal sodnik. "Ni šans," je odvrnil prvi zvezdnik Dallasa.

"Nič mu nisem naredil," je na novinarski konferenci po tekmi vztrajal Luka. "Bilo je nekaj odrivanja. Prst mi je pomolil v obraz, jaz pa sem samo odšel stran. Ne vem, zakaj sem dobil tehnično napako. Pride do takšnih situacij. To je del igre," je dodal.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • BenX 18:28 07.december 2023.

    Nekdo se res maksimalno trudi zjebat NBA. Kevin Garnet, Alouno Mourning, Shawn Kemp in še mnogo njih danes niti na igrišče več nebi smeli stopiti. Še Mutombo bi dobil tehnično ob vsaki njegovi blokadi... 🤣

  • Ender3 17:16 07.december 2023.

    Koga briga Dončić, Kopitar, Oblak ipd. mediji jih neupravočeno poveličujejo ker so «naši» Ne vem, ča imajo Srbski mediji toliko pisati o Jokiču in Đokoviću...