Šport > Košarka
45 ogledov

Nespreten in nesrečen izpad zmajev

Sasu Salin Anže Petkovšek
S sinočnjim minimalnim porazom v Bambergu (90:91) so košarkarji Union Olimpije še pred zadnjim krogom dokončno zapečatili svojo usodo v pokalu EuroCup LAST32.

"Čestitke Bambergu za zmago. Čestitam tudi svojim igralcem, ki so odigrali odlično tekmo, ki pa je nismo kronali z zmago. Igralci so resnično pustili srce na igrišču," je po dvoboju povedal trener Union Olimpije Aleš Pipan, ki je bil s svojimi varovanci le kakšen centimeter oddaljen od zlata vredne zmage, s katero bi Ljubljančani ohranili možnosti za napredovanje.

Salinu se je zatresla roka

Pipanova zasedba je v prvem polčasu dvoboja v Bambergu diktirala tempo in z agresivno igro v napadu domačine prisilila k številnim osebnim napakam. Nadaljevanje je prineslo boljšo igro Nemcev, ki pa se nikakor niso uspeli odlepiti na varno prednost. Ob zaostanku za točko je nekaj sekund pred koncem rednega dela na črto prostih metov stopil branilec Sasu Salin, ki pa je povsem nepričakovano zadel le enega od treh metov in o zmagovalcu je odločal podaljšek.

Tudi v dodatnih petih minutah zmaji niso popuščali, a so z nespretno reakcijo v zadnjem napadu domačinov pokvarili ves trud in nesrečno ostali brez zmage. Pipan je razumljivo obžaloval zamujeno priložnost: "Igralci so resnično pustili srce na igrišču. Zelo smo razočarani zaradi poraza, saj bi lahko zmagali, če bi v končnici zadevali proste mete. Po takšni tekmi je težko povedati kaj več, gledali smo odlično predstavo dveh izenačenih ekip, a tokrat je bila sreča na strani domačinov."

Brez domačih zmag ni šlo

Resnici na ljubo so Ljubljančani v letošnjo sezono EuroCupa vstopili brez pravih rezultatskih ciljev, saj na trenutke ni bilo jasno ali v tem tekmovanju zgolj nastopajo, ali pa tudi tekmujejo, a je bil sinočnji poraz vseeno zelo boleč. Ljubljanske košarkarje lahko še posebej boli dejstvo, da so bili obema nemškima ekipama povsem enakovredni v gosteh, vendar je bilo brez zmag na domačem parketu iluzorno razmišljati o vsaj drugem mestu v skupini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.