Šport > Košarka
6428 ogledov

Neverjetni Luka postal šele četrti v tem stoletju, ki mu je uspelo kaj takega

Luka Dončić Profimedia
Slovenija je na krilih izjemnega Luke Dončića naredila pomemben korak k četrtfinalu SP.

Košarkarji Slovenije so po pričakovani uvodni zmagi proti Venezueli v drugem krogu svetovnega prvenstva na Okinavi premagali Gruzijo in si zagotovili prvo mesto v prvem delu, ki je praktično predpogoj za uvrstitev v četrtfinale. Rezultat je bil 88:67. Gruzija je sicer bila prvi pravi test za izbrance selektorja Aleksandra Sekulića na letošnjem svetovnem prvenstvu.

Z robustno in visoko postavo so bili na papirju tekmec, ki Sloveniji ob odsotnostih Vlatka Čančarja in Eda Murića naj ne bi ustrezal. A Slovenija je pokazala svoj pravi obraz; z agresivno in zavzeto obrambo, predvsem pa z novo izjemno predstavo Luke Dončića (34 točk) je v vseh pogledih razorožila zasedbo Gruzije.

SP 2023 Šport Sijajna zmaga v senci negotove usode Jake Blažiča

Slovenski superzvezdnik je v prvem polčasu dosegel 19 točk (5 skokov, 3 podaje) in večji del prve četrtine sam držal ravnotežje na igrišču. V prvih dvanajstih minutah in pol je zbral že 16 točk. Tu pa se Luka ni ustavljal, temveč je še naprej polnil koš Gruzije. Po treh četrtinah je imel na svojem kontu že 29 točk, 10 skokov in 5 podaj.

Luka je tekmo končal s 34 točkami (met 9:20, trojke 3:9), 10 skoki in 6 podajami (indeks 36). S povprečjem 35,5 točke ostaja prvi strelec prvenstva, hkrati pa je postal šele četrti košarkar, ki je v tem stoletju na dveh zaporednih tekmah SP dosegel več kot 30 točk. Pridružil se je legendarnim Luisu Scolaju, Kevinu Durantu in Larryju Ayusu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice