Šport > Košarka
3186 ogledov

Po prvi tekmi vsi govorijo o 17-letnem Slovencu

Urban Klavžar Real Madrid Profimedia
Urban Klavžar je že na prvi članski tekmi opozoril nase.

Real Madrid se je zaradi velikih težav s koronavirusom v četrtkovo evroligaško tekmo proti CSKA podal le s petimi standardnimi košarkarji prve zasedbe. Nigel Williams-Goss, Sergio Llull, Rudy Fernandez, Jeffery Taylor in Edy Tavares so tako morali računati na pomoč precej mlajših košarkarjev. Če je 18-letni Tristan Vukčević v tej sezoni že zaigral med evropsko elito, pa so do evroligaških debijev prišli 17-letniki Baba Miller, Sediq Garuba in Urban Klavžar.

Slednji je nato k presenetljivi zmagi z 71:65 prispeval 10 točk, o njem pa so se v zadnjih dneh razpisali številni mediji, mnogi so ga zaradi narodnosti in številke na hrbtu že začeli primerjati z Luko Dončićem. "Kostanjevih las, Slovenec in s številko 7: Klavžar je obudil spomin na Dončićev mit," so o nekdanjem članu domžalskega kluba Helios Suns zapisali pri priznanem španskem športnem mediju AS.

"Četrtkov mladi junak Klavžar je prav tako slovenski branilec, na dresu nosi številko 7. Seveda to ne pomeni, da bo uspel ponoviti Dončićeve dosežke in uspehe, a v nečem je že boljši od svojega rojaka. Nejdanji MVP evrolige je na prvi tekmi, ko je proti CSKA zbral vsaj 10 točk, izgubil, na drugi strani pa je bil Klavžar udeležen v slavno zmago," pa so o mladem Slovencu med drugim zapisali na uradni strani evrolige.

Klavžar je ob debiju na parketu sicer prebil skoraj 23 minut. Zbral je 10 točk, s svojo drugo trojko na tekmi pa je sodeloval tudi v odločilnih ternutkih zadnje četrtine, ko je Realu na začetku zadnjih deset minut igre uspel delni izid 9:0.

Klavžar  je sicer postal sedmi najmlajši košarkar z doseženim dvomestnim številom točk v evroligi. Na tem seznamu je sicer še vedno prvi nekdanji košarkar Uniona Olimpije Manučar Markoišvili, ki je leta 2003 v starosti 16 let, štirih mesecev in 30 dni dosegel 15 točk v dresu Benettona proti Virtus Bologni. Na drugem mestu je že Dončić. Ta je januarja 2016 zbral 12 točk proti CSKA, ko je bil star 16 let, 10 mesecev in 9 dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice