Šport > Košarka
14747 ogledov

Porzingis ni mogel sobivati z Dončićem, to je razlog

Kristaps Porzingis Luka Dončić Profimedia
Latvijski velikan ne obžaluje razpada zvezdniške naveze z Lukom Dončićem.

Kristaps Porzingis, nekdanji član košarkarske ekipe Dallas Mavericks, je v intervjuju za NBA.com priznal, da je bila naveza z Lukom Dončićem vselej obsojena na neuspeh.

Ne zato, ker bi med njima prihajalo do kakšnih posebnih nesoglasij, temveč ker se njuna individualna stila igre preprosto nista dopolnjevala tako, kot so se nadejali v Dallasu, ko so 221 cm visokega orjaka zvabili iz New Yorka v Teksas.

Kristaps Porzingis | Avtor: Profimedia Profimedia
"Nisva se ujemala," je priznal 27-letni center moštva Washington Wizards. "To je to. Imela sva nekaj lepih trenutkov. Prvo leto pred mehurčkom sem res igral dobro. V mehurčku sva nato odlično igrala skupaj. V drugi sezoni sem se poškodoval in nisem več bil tako učinkovit," je dodal.

"Lahko bi igral bolje v Dallasu. A z mojim načinom igre ne verjamem, da bi se nama dolgoročno lahko izšlo. Ni se izteklo tako, kot smo si vsi želeli, toda Luka je superzvezdnik. Izjemen košarkar. Mora samo nadaljevati v takšnem stilu in početi tisto, kar najbolje zna," je bil odkrit Porzingis.

Na neposredno vprašanje, zakaj se naveza z Dončićem dolgoročno ne bi obnesla, je Latvijec odvrnil: "Enostavno se nisva ujemala."

 | Avtor: Epa Epa

Porzingis v Dallasu ni bil povsem zadovoljen s svojo vlogo v moštvu, še zlasti ker je takratni trener Rick Carlisle vso napadalno strategijo podredil Dončiću. Po selitvi v ameriško prestolnico je spet začel dobivati več priložnosti za uresničitev svojega potenciala.

"Boljši košarkar sem, kadar sem več pri žogi. Uživam v razigravanju soigralcev in rad sem vaba za nasprotnike. Veliko me podvajajo in na meni igrajo čvrsto obrambo. Takrat lahko iščem odprte soigralce. Zelo uživam v igranju s temi fanti," je dodal Porzingis.

Kljub vsemu ga na teksaško ekipo vežejo lepi spomini. "To je bila zame dobra izkušnja. Veliko sem se naučil. Spomini so pozitivni. Dallas je dobra organizacija, polna prijetnih ljudi. V Dallasu sem bil deležen neverjetne ljubezni."

Komentarjev 1
  • Avatar Boris Hribljan
    boris42 14:56 15.januar 2023.

    To, da se z Luko ne bosta ujela se je vedelo takoj, ko so ga pripeljali v Dallas! KP-ja bi Cuban takrat moral vprašati, če se strinja, da bo druga violina za Luko! Kajti pri Knicksih je bil prvi zvezdnik ...prikaži več in to je bil za njega udarec in korak nazaj v karieri! Ni se pač sprijaznil, da bo samo pomočnik!