Šport > Košarka
4 ogledov

Povsem druga tekma

Olimpiji ni uspelo prepričati Maraviča, da bi spet zaigral zanjo. (Foto: Dejan M Žurnal24 main
Danes se bosta v Domžalah v drugi tekmi finala državnega košarkarskega prvenstva v košarki pomerila domači Helios in Union Olimpija. Helios se želi maščevati za visok poraz na prvem srečanju.
 

Statistika

Na sredini tekmi je bila Olimpija boljša v vseh pomembnejših statističnih kazalcih. Domžalčani so tako iz igre zadeli le 16 metov iz 55 poskusov, Ljubljančani pa 27 iz dveh poskusov več. Tudi skok so prepričljivo z 38:23 dobili zadnji, pri podajah pa je razmerje v njihovo korist znašalo 13:5. Zeleno-beli so imeli tudi manj izgubljenih žog (9:14).

Že takoj po prvi tekmi in visoki zmagi Uniona Olimpije (72:43) so v obeh taborih menili, da se podobni stampedo zmajev nikakor ne more ponoviti tudi danes v Domžalah, kjer bo Helios imel na svoji strani tudi glasne in zveste navijače.

Zmaji so previdni
"Včasih je tako visoka zmaga lahko tudi nevarna. Vendar menim, da smo se v tej sezoni že prevečkrat opekli v dvobojih z Domžalčani in prepričan sem, da bodo moji igralci tudi v to tekmo krenili odločno in brez kakršnega koli podcenjevanja," meni trener Olimpije Jure Zdovc, ki je še dodal: "Na prvi tekmi nismo videli realne slike Heliosa. Na svojem igrišču bodo Domžalčani vsekakor bolj nevarni, agresivni in tudi natančnejši pri metih iz igre. Čaka nas izjemno težka tekma." Ključ do morebitne zmage Ljubljančanov naj bi bila dobra obramba. "Spet bomo stavili na trdo košarko, na obrambo, v kateri si igralci med seboj pomagajo," je napovedal vedno boljši Marko Maravič.

 
 

Na prvi tekmi nismo videli realne slike Heliosa.

Jure Zdovc

 
Pustiti drugačen vtis
Pri Heliosu imajo precej rezerve predvsem v napadu – na prvi tekmi je večino bremena nosil Aleksej Laškevič – še zlasti pri igri najboljšega strelca Nicka Jacobsona. Ta je v Tivoliju zbral le tri točke. Tokrat naj bi bilo drugače. "Popraviti moramo vtis, ki smo ga pustili na dvoboju v Ljubljani. Treba bo spremeniti predvsem naš pristop. Njihovo agresivno obrambo bo treba napasti, pod svojim košem pa jim moramo odgovoriti na enak način," je menil Rado Trifunovič. "Na domačem igrišču, ob naši zvesti publiki, igramo bolj sproščeno. Smo boljši in to nameravamo pokazati tudi na tej tekmi. To bo drugo poglavje z novim Heliosom in novo Olimpijo," je še povedal strateg domžalske ekipe.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.