Šport > Košarka
2748 ogledov

Pri prenosih Slovenije tokrat brez kršitve zakonodaje

Luka Dončić Profimedia
Akos: Spremljanje tekem slovenskih košarkarjev omogočeno večini slovenskih prebivalcev.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (Akos) ugotavlja, da je spremljanje tekem slovenskih košarkarjev, ki igrajo na svetovnem prvenstvu, omogočeno večini slovenskih prebivalcev, so danes sporočili iz agencije.

V agenciji so zaradi velikega zanimanja slovenske javnosti za spremljanje dogodka iz seznama pomembnih dogodkov v skladu s svojimi pristojnostmi preverila izpolnjevanje pogojev za prenos letošnjega svetovnega košarkarskega prvenstva po določilih zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah.

Agencija je pri tem ugotovila, da tekme slovenske košarkarske reprezentance prenaša program Šport TV 1.

Kot je ugotovila agencija, je eden od operaterjev omogočal ogled tega programa vsem svojim naročnikom storitve televizije že pred prvenstvom, iz podatkov agencije in iz sporočil za javnost treh največjih operaterjev elektronskih komunikacij pa izhaja, da lahko tekme slovenske reprezentance na svetovnem košarkarskem prvenstvu na programu Šport TV 1 spremljajo vsi njihovi naročniki storitev televizije.

Klemen Prepelič | Avtor: Profimedia Profimedia

Na podlagi vseh ugotovljenih podatkov tako izhaja, da lahko na televizijskem programu Šport TV 1, od ponedeljka, 28. avgusta, tekme slovenske košarkarske reprezentance spremlja večina, torej 75 odstotkov, prebivalcev Republike Slovenije, kot to določa zakonodaja, so sporočili iz agencije za komunikacijska omrežja in storitve.

Pravice za kvalifikacije in samo svetovno prvenstvo so bile v preteklem obdobju sicer v lasti Sportkluba, ki pa po tem, ko so ga iz svoje sheme izključili vsi največji operaterji razen Telemacha, ni imel več zadostne pokritosti. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice