Šport > Košarka
21 ogledov

Slovenci v Miamiju med štiri

ulična košarka koper KZS
Slovenski prvaki Simon Finžgar, Adin Kavgić, Rok Vrečič in Peter Bradač so na tridnevnem turnirju svetovne serije v ulični košarki na Floridi v konkurenci več kot 70 ekip zaigrali pod imenom Ljubljana; z 9:12 so klonili v polfinalu proti Splitu.

Slovenske košarkarje so zadnji dan turnirja v predtekmovalni skupini A čakali trije obračuni. Dopoldne so najprej na zaostali tekmi gladko ugnali Denver (20:9), previsoka ovira pa je bil kanadski Edmonton (4:21), ki je predtekmovanje sklenil kot edina neporažena ekipa.

Popoldanski predtekmovalni zaključek so tako slovenski fantje dočakali s polovičnim uspehom (zmago in poraz so zabeležili že v petek, prvi dan turnirja), v končnico, kamor so se prebila po najboljša tri moštva iz vsake skupine, pa jih je zanesljivo popeljala le zmaga proti Moskvi.

Tudi tekmo s košarkarji iz ruske prestolnice je slovenska četverica opravila z odliko in slavila zmago z 20:8. Ta zmaga ji je na koncu prinesla celo drugo mesto v predtekmovalni skupini, saj so bili na medsebojnih srečanjih najboljša ekipa v krogu treh moštev. Poprej omenjeni Edmonton je bil neposredno uvrščen v polfinale, medtem ko so morali slovenski prvaki za preboj naprej odigrati dodatno tekmo proti tretjeuvrščeni ekipi skupine B. Po spodrsljaju na zadnjem predtekmovalnem srečanju je to postala Bukarešta. Romunski predstavniki so morali priznati premoč z 18:20.

V polfinalu je Slovencem sistem tekmovanja dodelil Split, s katerim so imeli fantje izpod Alp še neporavnane račune. Dalmatinci so bili namreč slovenski krvniki v finalu turnirja serije masters v Madridu. Čeprav se je slovenski kvartet hrvaškim nasprotnikom tokrat zoperstavil bolje, pa tudi to ni bilo dovolj za napredovanje v boj za prestižni naslov, saj so Splitčani zmagali z 12:9 in napredovali v finale. Tam so klonili proti Portoričanom, ki so tako postali bogatejši za 30.000 dolarjev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.