Šport > Košarka
11 ogledov

Španci prepričljivo boljši (88:68)

Hasan Rizvic Rizvić Marc Gasol
1/5
Žurnal24 main
Slovenska košarkarska izbrana vrsta je kljub optimističnim napovedim pred tekmo na pripravljalnem turnirju v Vitorii zabeležila še drug poraz, tokrat so bili usodni Španci (68:88).

Slovenski fantje so zelo dobro začeli dvoboj in hitro prišli do vodstva z 9:3, ki so ga nekaj časa tudi uspešno zadrževali, toda Španci so z delnim izidom 15:4 do konca četrtine rezultat popolnoma spreobrnili. V drugi četrtini so varovanci Sergia Scariola po trojki Lakoviča, ki je Slovenijo približal na vsega dve točki zaostanka (16:18), le še stopili na plin in prišli do visoke prednosti, ki je ob koncu polčasa znašala kar 16 točk! (30:46). Škripala je igra v napadu, manjkalo je sodelovanja v obrambi, Španci pa so popolnoma prevladovali v skoku, tudi zgrešeni čisti meti z razdalje niso bili redkost.

Nismo se dobro znašli pri španski agresivnosti in tudi pri pomoči sodnikov, ki so Špancem vedno, ko smo se poskušali vrniti v igro, dali veter v hrbet.
Memi Bečirović

Slovenska zgodba v drugem polčasu se je začela še slabše, kot se je končala. Španci so rešetali slovenski obroč in po dobrih šestih minutah igre so Španci vodili že za 25 točk (64:39). Do konca tretje četrtine pa je s pomočjo trojk Jagodnika in Zupana Sloveniji uspelo nekoliko znižati zaostanek (51:71).

Žarek upanja za Bečirovićevo četo je posijal na začetku zadnje četrtine, ko se je Slovenija po delnem izidu 7:0 približala na vsega 13 točk zaostanka. A izkušeni Španci, ki so na svoji strani imeli tudi španske sodnike, so prednost znali zadržati v svojih rokah in potem, ko je živce izgubil Lakovič (prislužil si je nešportno osebno napako zaradi odrivanja Calderona), je srečanje bilo odločeno (81:61). Končni rezultat, 88:68 za Španijo, pa odraža tokratno dogajanje na parketu.


Izjavi po tekmi (Vir: KZS):
Memi Bečirović, selektor: "Nismo se dobro znašli pri španski agresivnosti in tudi pri pomoči sodnikov, ki so Špancem vedno, ko smo se poskušali vrniti v igro, dali veter v hrbet. Po vseh potovanjih, ki smo jih imeli v zadnjem času smo nekoliko počasnejši v reakcijah, so pa v tem trenutku Španci veliko boljši. Kljub vseemu so vidni svetli trenutki, ki prek katerih moramo graditi naprej. Fantje so zdaj še bolj motivirani, da se dokažejo v novi dvorani v Stožicah!"

Jaka Lakovič, kapetan: "To je bila zelo težka tekma, kar je bilo tudi za pričakovati, saj smo igrali proti svetovnim in evropskim prvakom. Že v prvem polčasu smo jim dovolili, da so z lahkimi protinapadi prišli do večje razlike, ki so jo kasneje z izkušnjami in kakovostjo zadržalil. V drugem polčasu smo se prikazali z nekoliko več borbe in žara ter se približali, a je bila španska kakovost premočna, da bi nam pustili povratek ob taki razliki."


Vitoria, pripravljalna tekma:

Španija : Slovenija 88:68 (18:13, 28:17, 25:21, 17:17)
Fernandez 19, Gasol 18, Claver 10; Dragić 16, Lakovič in Brezec po 9.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.