Šport > Košarka
1891 ogledov

Tako je Dončić še nadgradil svojo igro

luka dončić Epa
Luka Dončić je na zadnjih treh tekmah spremenil svojo igro. Kako bo danes proti kandidatom za naslov?

Luka Dončić je v minuli sezoni postal najboljši novinec lige NBA, po mnenju mnogih pa bi vseeno v tej sezoni moral biti tudi med tistimi košarkarji, ki so prikazali največji napredek. Svoje številke je namreč znatno dvignil na povprečje natanko 29 točk, 9.5 skokov in 8.8 asistenc. 

Sezono je sicer sredi marca prekinil koronavirus, ameriški mediji so ob Dončićevi selitvi v Slovenijo že začeli ugibati o njegovi teži in pripravljenosti, a se je mladi zvezdnik v NBA mehurček na Floridi vrnil še boljši. Vsaj tako govorijo številke. Na treh tekmah v Orlandu je njegovo povprečje namreč zrastlo kar na učinek trojnega dvojčka. In to kakšnega - 34 točk, 13.7 skokov in 11 asistenc. Ob tem analitikom ni ušla sprememba v njegovi igri.

luka dončić Luka Magic Šport Liga NBA česa takšnega ni videla od leta 1976

Luka se je namreč precej odpovedal metom za tri točke, njegov odstotek zadetih poizkusov skozi sezono ni ravno blesteč (31,2 odstotka), v veliki meri pa se je povečala njegova učinkovitost ob prodorih pod koš. Pred pavzo je tako 68,8 odstotkov svojih točk dosegal izpod koša in s črte prostih metov, po štirimesečni pavzi pa tako pride do kar 91,2 odstotka svojih točk. 

Komentarjev 1
  • Avatar Gallisenna
    Gallisenna 01:04 07.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu --- www.Sextis.fun

Sorodne novice