Šport > Košarka
17428 ogledov

To se v Evroligi še ni zgodilo: po množičnem pretepu predčasen konec tekme

Real - Partizan, evroliga Profimedia
Dvoboj v Madridu se je končal s pretepom.

Partizan je v Madridu prišel še do druge zmage nad domačim Realom in je tako z dvema 'brejkoma' na pol poti do napredovanja na zaključni turnir evrolige. Črno-beli so nadigrali gostitelje, večji del dvoboja zanesljivo vodili, nato pa je slabi dve minuti pred koncem zadnje četrtine prišlo do grdega pretepa. Partizan je takrat vodil s 95:80.

Sergio Llull je grobo udaril Kevina Punterja in si takoj prislužil nešportno osebno napako. Američan je odreagiral in stopil proti legendarnemu Špancu, v vse skupaj pa so se hitro vmešali tudi njuni soigralci. Prišlo je do več udarcev in rokoborskih prijemov, pri slednjem se je 'najbolj izkazal' francoski košarkar Reala Guerschon Yabusele. 

Na parket so pritekli tudi vsi košarkarji, ki so bili na obeh klopeh, situacija pa se je nato le umirila.

Sodniki so si nekaj časa ogledovali posnetek, nato pa sklenili, da je ob visokem vodstvu gostov bolje odpovedati preostanek dvoboja, saj bi tako ali tako velika večina igralcev obeh moštev bila izključena.

"Če igralec zapusti klop, mora biti izključen, zato so se sodniki odločili za konec tekme. Upam, da ne bo še dodatnih sankcij. Zelo nam je žal. Potrebno je razumeti frustracije igralcev, ampak takšnih reči si ne želimo gledati," je po tekmi dejal trener Reala Chus Mateo.

Real - Partizan, evroliga | Avtor: Profimedia Profimedia

Pričakujejo se sicer dodatne kazni, še zlasti za Yabuseleja. Njegova žrtev, Avstralec Dante Exum, jo je v pretepu še najbolj skupil, po tekmi je dvorano zapustil s pomočjo bergel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice