Šport > Košarka
5259 ogledov

Umrl košarkar, ki je v Sloveniji pustil globok pečat

Mileta Lisica Facebook
Imel je pestro mednarodno kariero, bil je tudi najkoristnejši igralec slovenske lige.

V 55. letu življenja je po težki bolezni umrl srbski košarkar Mileta Lisica, dvakratni srbski prvak s Crveno zvezdo, ki je lep čas svoje kariere prežive tudi v Sloveniji. Od leta 1996 do 2001 je nosil dres Pivovarna Laško, trikrat je nastopil tudi na slovenski tekmi zvezd. Leta 2000 je bil najkoristnejši igralec slovenske lige.

Lisica je bil rojen v Priboju, košarko je začel v lokalnem Poliesterju, vzporedno je tudi delal v tovarni. Njegove dobre igre so opazili pri Slobodi iz Tuzle, potem pa še pri Crveni zvezdi, za katero je odigral 103 tekme.

Iz Beograda je odšel v Laško, iz slovenskega kluba pa nato v Francijo. Kariero pa je končal v Sloveniji, sezono 2007/08 je odigral pri Rudarju iz Trbovelj.

Ob njegovi smrti se je že oglasil soigralec v Laškem, Boštjan Nachbar. "Kot 19-letniku si mi pokazal, kaj pomeni biti veteran, mi na igrišču kril hrbet in nasprotniku dal vedeti, da bodo morali obračunati s tabo, če bodo pregrobi z mano. Mileta Lisica, hvala za lepe spomine. Počivaj v miru," je tvitnil nekdanji slovenski reprezentant.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice