Šport > Košarka
10 ogledov

Več srca in Portland niža na 1:2

Nicolas Batum, Gerald Wallace in Brendan Haywood
1/12
Žurnal24 main
Miami Heat in Chicago Bulls so le še zmago oddaljeni od drugega kola, Dallas Mavericks pač ne. Slednji so na tretji tekmi v gosteh izgubili pri Portland Trail Blazers (97:92), ki so izid v zmagah znižali na 1:2.

Portland Trail Blazers so na prvi domači tekmi prvega kola končnice lige NBA proti Dallas Mavericksom v zadnjo četrtino krenili s 13 točkami prednosti. A gostujoča ekipa, ki je vodila 2:0 v zmagah in je imela šest izgubljenih žog več, je začela zmanjševati zaostanek. Tri minute pred koncem so bili le še na minus šest, ko jih je reševal adut s klopi Jason Terry (29 točk). Če ne bi v zadnji četrtini zgrešili pet prostih metov, bi bili še bliže. 42 sekund pred koncem je upe Teličkov s košem za 90:95 vrnil Dirk Nowitzki. 13 sekund pred sireno pa je Jason Kidd zadel trojko, a bil s supergo tako blizu črte, da je sodnik tudi po pregledu posnetka priznal le dve točki (92:95). Edino upanje gostov so bile osebne napake in prosti meti, a Andre Miller je oba zadel in zmaga domačih ni bila več pod vprašajem (97:92). To je bil tudi končni izid, saj zadnji met Kidda za tri točke ni zadel niti obroča. Wesley Matthews, ki je zgolj v prvem polčasu dal 22 točk, je razlog za zmago pojasnil takole: "Igrali smo s srcem. Kdo si zmago želi bolj, za to zdaj gre." Gotovo pa so pripomogle tudi točke Brandona Roya (16), potem ko na prejšnji tekmi ni igral veliko, imel nekaj iskric s trenerjem in frustracij ni skrival. Četrta tekma v Rose Gardnu sledi v soboto.

Le še zmago pa so od drugega kola končnice oddaljeni Miami Heat in Chicago Bulls. Indiana Pacers so imeli en sam cilj: ustaviti Derricka Rosa. Na njem so igrali tako agresivno, da je skoraj izgubil živce, a na koncu jim je vendarle prav on zadal zadnji udarec. 18 sekund pred koncem je dosegel svoji 21 in 22 točko (njegov edini koš iz igre v drugem polčasu) in zmaga z 88:84 za vodstvo 3:0 v zmagah je bila potrjena. "Bilo je kar malo preveč grobo, a to je pač košarka. Nekaj so želeli dokazati," jim grobosti Rose ni zameril. Medtem ko je morala Indiana ustaviti enega kandidata za MVP-ja, so morali Philadelphia 76ers kar dva: Dwyana Wada in LeBrona Jamesa. In bili so še manj uspešni. Wade je bil blizu trojnemu dvojčku (32 točk, 10 skokov in osem asistenc), James pa je tekmo končal s 25 točkami in 15 skoki. Miami Heat so tako zanesljivo zmagali s 100:94 in tudi oni povedli s 3:0 v zmagah. Na prvih dveh tekmah je imel Dwyane povprečje "le" 15,5 točke, če bo igral naprej tako kot na tokratni (tretji), bodo šli naprej s 4:0. Za zdaj prav Vročica deluje najbolj zastrašujoče, medtem ko je ostalih sedem dvobojev prvega kola končnice zelo tesnih, mnogo bolj, kot kažejo rezultati v zmagah. "Želimo nadaljevati s takšno igro kot jo kažemo. Wade je odigral res neverjetno tekmo ... Pripravljeni smo, da zaključimo serijo," je po zmagi dejal James.

Liga NBA, končnica, prvo kolo:

Vzhod

Indiana Pacers : Chicago Bulls 84:88 /0:3/
Granger 21, Jones 11; Rose 23, Deng 21, Noah 11, 10 sk.

Philadelphia 76ers : Miami Heat 94:100 /0:3/
Holiday 20, Brand 21, 11 sk.; Wade 32, 8 as., 10 sk., James 24, 15 sk.

Orlando Magic – Atlanta Hawks /1:1/
Boston Celtics – New York Knicks /2:0/

Zahod

Portland Trail Blazers : Dallas Mavericks 97:92 /2:1/
Matthews 25, Aldridge 20, MIller in Roy po 16; Terry 29, Nowitzki 25

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 1:1
Los Angeles Lakers – New Orleans Hornets 1:1
Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 2:0

* v poševnicah je izid v zmagah, igrajo na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.