Šport > Košarka
85 ogledov

Vidmar odnesel zmago iz Ljubljane

Dražen Bubnić Petrol Olimpija Budućnost Petrol Olimpija/Aleš Fevžer
Košarkarji Petrola Olimpije so v tekmi 9. kroga Fibine lige prvakov (skupina C) premagali izgubili s turškim Banvitom s 57:65 (10:25, 25:37, 41:51).

Košarkarji Petrola Olimpije so v prejšnjem krogu premagali vodilni Strasbourg po tesnem razpletu v končnici in zmagali z 78:77. Danes je zmaje čakala podobno težka naloga, saj je v goste prišla turška zasedba Banvit, tudi s slovenskim pridihom, saj moštvo vodi Sašo Filipovski, zelo viden član pa je tudi slovenski reprezentant Gašper Vidmar.

Kljub statusu favorita turške ekipe se domači niso predajali vnaprej, nenazadnje so bili blizu uspeha že na prvem medsebojnem dvoboju, ko je bilo v Turčiji 87:83 za domače, a šele po podaljšku.

A v Stožicah je turški favorit hitro pokazal, v katero smer bo šla tekma. Domači so bili v prvem polčasu zraven le pri znižanju na 4:5, potem je Banvit pod taktirko Vidmarja (že v prvi četrtini osem točk, na koncu 14) potegnil in pobegnil.

Natančni meti Banvita, boljši skok in prepišna obramba domačih so postavili izid prve četrtine 10:25, nadaljevanje pa je bilo podobno: Turki so brez težav prihajali do koša domačih, ti pa so se mučili in do polčasa prišli le do 25 točk. Na srečo Olimpije pa je tudi pri Banvitu ritem padel in ob polčasu je bil zaostanek povsem znosnih 12 točk (25:37).

Sredi tretje četrtine so Ljubljančani zaostanek pripeljali pod 10 točk (38:45), po 30 minutah pa so zaostajali za deset in še vedno upali na preobrat.

Olimpija je bila v naletu in razlika se je vztrajno topila, po delnem izidu 10:2 pa so bili pri 51:53 pet minut pred koncem zmaji v povsem realnem položaju tudi za naskok na zmago. Sledilo je obdobje živčne igre na obeh straneh, še vedno pa so bili domači dovolj blizu, da se niso predali. A dva zaporedna hitra koša Turkov in vodstvo z 59:51 sta le pomenila, da je zmaga na koncu odšla z gosti.

Pri Olimpiji je bil strelsko najbolj razpoložen Jordan Morgan z 18 točkami, Devin Oliver jih je dodal 16, pri Banvitu pa je ob Vidmarju izstopal še Angelo Caloirao prav tako s 14 točkami.

Naslednja preizkušnja v tem tekmovanju Ljubljančane čaka šele 10. januarja, ko bodo v 10. krogu gostovali pri nemški ekipi Bayreuth.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.