Šport > Košarka
6 ogledov

"Za vsako žogo na glavo"

Jure Zdovc in prva violina zmajev Sani Bečirović. © Boštjan Tacol Žurnal24 main
Jure Zdovc se zelo dobro zaveda moči tekmeca v drugem kolu Evrolige Maroussija. "Vsekakor je zdaj precej lažje priti na trening, z vsako zmago se boljše počutiš," pravi Jure.

V četrtek vas čaka tekma z Maroussijem. Kaj menite o tekmecu?
Gre za zelo čvrsto ekipo. Glede uigranosti so korak pred nami, saj so že dolgo skupaj zaradi kvalifikacij za Evroligo. Mi se šele spoznavamo, na zadnjih tekmah pa se je videlo, da so fantje začeli dobro komunicirati. Igramo vse bolje in bolje. Dobro predstavo moramo pokazati tudi v četrtek. Tekme, ki smo jih odigrali do zdaj, niso več pomembne, pravzaprav smo storili le tisto, kar smo morali. Tekma z Maroussijem pa bo zdaj pravi test za košarkarje. Videlo se bo, ali lahko igrajo tudi na evroligaški ravni.
 

V Evroligi moraš v obrambi garati vseh 40 minut. Ne bo tako kot na zadnjih tekmah, ko nam je proti Bosni in Crveni zvezdi za zmago zadoščalo le 20 ali 25 minut dobre obrambe.
Jure Zdovc
Ste trener, ki zelo poudarja obrambo. Tudi tokrat bo zelo pomembna ...
Tako je. V Evroligi moraš v obrambi garati vseh 40 minut. Ne bo tako kot na zadnjih tekmah, ko nam je proti Bosni in Crveni zvezdi za zmago zadoščalo le 20 ali 25 minut dobre obrambe. Proti Maroussiju si ne smemo privoščiti padca v obrambi.

Proti Maroussiju bo zaradi poškodbe spet manjkal Vlado Ilievski ...
Manjkal bo še slab mesec. Na položaju organizatorje igre zato več priložnosti dobiva Dušan Djordjević, luknjo poskušamo na trenutke zapolniti tudi s Sanijem Bečirovićem in Jako Klobučarjem. Delno nam to uspeva, zagotovo pa je Ilievski igralec, ki nam lahko še veliko prinese. Za kaj takšnega pa mora biti popolnoma zdrav. Naredili bomo vse, da bo stoodstotno pripravljen. Ne smemo ponoviti napake in ga spet prehitro poslati na parket.

Edin Bavčić je v dokaj obetavni formi. © Boštjan Tacol

 

Igralcem želim vcepiti miselnost, da se nikogar ne smemo bati, vsakogar pa je treba spoštovati. Menim, da tudi Maccabi ni nepremagljiv. Morda je tista tekma prišla za nas nekoliko prehitro. Vendar je vsaka reč za nekaj dobra.
Jure Zdovc

 Bo po treh zmagah v ligi NLB lažje zaigrati proti Grkom?
Niti ne. Tudi v Tel Aviv sem odhajal optimistično razpoložen. Igralcem želim vcepiti miselnost, da se nikogar ne smemo bati, vsakogar pa je treba spoštovati. Menim, da tudi Maccabi ni nepremagljiv. Morda je tista tekma prišla za nas nekoliko prehitro. Vendar je vsaka reč za nekaj dobra. To je bilo dobro opozorilo ob pravem času in fantje zdaj vedo, kaj jih čaka v Evroligi. Nekaj jih je že izkusilo tekme v tem tekmovanju, drugi še ne in za njih je to test, če si zaslužijo moje zaupanje.
 

Je pa ekipa verjetno zdaj precej bolj samozavestna?
Meja med zmagami in porazi je zelo tenka. Verjel sem, da bodo zmage prišle, saj imamo kakovost, fantje pa tudi zelo dobro trenirajo. To se nam je nekako moralo vrniti. Verjamem v svoje delo, vanj je treba prepričati tudi igralce. Vsekakor je zdaj precej lažje priti na trening, z vsako zmago se boljše počutiš. Vendar se hkrati zavedam, da jih kaj hitro lahko dobiš po glavi, če malce popustiš. Olimpija je pač takšna ekipa, kjer zmaga ni nič posebnega, vsak poraz pa je prava tragedija. Sam nisem nikoli preveč evforičen. 

 

V zadnjem času ste spet napolnili dvorano. Je lepo videti takšno podporo?
Že na tekmi z Bosno sem med polčasom igralcem povedal, da lahko le mi spravimo gledalce v dvorano. Nihče drug. Na vsakem dvoboju se moramo za vsako žogo vreči na glavo, to pa se je tudi zgodilo na zadnjih tekmah. To pač privablja ljudi na tribune in fantje se tega zavedajo. 
 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.