Šport > Košarka
2525 ogledov

NBA zvezdnik lahko ostane brez 40 milijonov dolarjev

Josh Giddey Profimedia
Škandalozne obtožbe bi lahko avstralskega NBA-jevca stale na desetine milijonov dolarjev.

Nedavne obtožbe o neprimernem odnosu z mladoletnico bi lahko imele hude finančne posledice za avstralskega košarkarja Oklahome City Thunder Josha Giddeyja.

Enaindvajsetletnemu NBA-jevcu, ki je že dodobra zakorakal v svojo tretjo sezono v ZDA, v luči škandaloznih razkritij grozi, da bo ostal brez 40 milijonov dolarjev vrednega sponzorskega dogovora s proizvajalcem kosmičev Weet-Bix v lasti prehrambenega podjetja Sanitarium Health and Wellbeing Company.

Giddey | Avtor: Epa Epa
Po poročanju spletnega portala Code Sports je omenjeno podjetje Giddeyja že umaknilo iz vseh objav na družbenih omrežjih, grozi pa mu tudi razveljavitev donosne pogodbe, če se bo v preiskavi izkazalo, da je imel spolne ali druge neprimerne odnose z mladim dekletom.

"Seznanjeni smo z obtožbami na račun Josha Giddeyja, vendar še čakamo na razjasnitev vseh dejstev. V kontaktu smo z njegovimi predstavniki in čakamo na nadaljnje podrobnosti v zvezi s tem," je povedal predstavnik podjetja.

Giddey se je znašel v velikih težavah, potem ko je domnevno komaj 15-letna Liv Cook na spletu objavila posnetke in fotografije, ki namiguejo, da naj bi imela s košarkarjem intimen odnos.

Posilstvo Škandal trese NBA Šport Veliki NBA zvezdnik v težavah zaradi domnevnega odnosa z mladoletnico

Andrew Bogut | Avtor: Profimedia Profimedia
Kmalu po razkritju škandala je Giddeyju v bran stopil njegov rojak in dolgoletni član lige NBA Andrew Bogut, ki meni, da je bilo dekle neiskreno glede svoje starosti.

"Če je bil Josh star 19, 20 ali 21 let in je zavestno poskušal navezati stik s 15-letnico, potem je to odvratno in vredno najostrejšega obsojanja. Toda glede na to, kar sem slišal, temu ni bilo tako. Če se motim, se bom kasneje opravičil. Verjamem, da je bilo dekle mladoletno, a kolikor razumem, je tudi lagalo glede svoje starosti. Zgodba je stara že več kot leto dni, čeprav ljudje mislijo, da se je to zgodilo pred kratkim. Težko je karkoli komentirati, dokler se zgodba ne razplete. Pri OKC-ju so s tem seznanjeni že več kot leto dni, vendar očitno ne vidijo težav. Tudi NBA mu je dovolila igrati, kar je zelo zgovorno. Dokler ne bo vložena obtožnica, se ne more zgoditi nič. Ne morejo ga prisiliti v umik, ker uradno sploh ni ničesar obtožen. Mislim, da ga niti policija ni zaslišala," je dejal Bogut, nekdanji prvak lige NBA z bojevniki (2015), ki je onkraj luže branil barve Milwaukee Bucks, Golden State Warriors, Dallas Mavericks, Cleveland Cavaliers in Los Angeles Lakers.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice