Šport > Košarka
17 ogledov

Žvižgi "lažnivemu kralju" - dal 38 točk!

1/23
Žurnal24 main
Buuuu, je odmevalo v Clevelandu, ko se je "domov" vrnil LeBron James. Lažnivi kralj, izdajalec ... so bili transparenti na tribunah. A vse to LeBrona ni zmedlo - 38 točk in zmaga Heatov nad Cavaliers 118-90!

Žvižgi in buji (poglejte v dodanem videu) ter transparenti navijačev ("V Wadovi deželi si le princ", "Lažnivec, otrok, bedak", "11-8??? Očitno si talent pustil v Clevelandu", "Izdani", "Kjer se dogajala LeIzdaja", "LeIzdaja in prevara", "LeBum") LeBrona Jamesa ob povratku v Cleveland niso zmedli. Še več: v drasu Miami Heatov je svojim nekdanjim soigralcem nasul zanj za to sezono rekordnih 38 točk! Vročica je za tretjo zmago zapored tako Cleveland Cavaliers nadigrala s 118:90. Za zmago ni zaslužen le James - Dwyane Wade je dal 22 točk, James Jones 18 in Chris Bosh 15. "Prvič letos sem videl tako dobro kemijo v ekipi," je izpostavil trener, Erick Spoelstra. "Bilo je kot na tekmi končnice." Heati morajo zdaj to prenesti tudi na ostale tekme in dejansko bodo postali strah in trepet tekmecev, kot smo vsi pričakovali pred začetkom sezone.

"Toliko stvari se mi je podilo po glavi. Ničesar ne morem očitati tem navijačem. Ekipa je z mano napredovala. Prvo sezono smo imeli 17 zmag, zadnji dve sezoni smo imeli najboljšo ekipo v rednem delu. Razumem njihove frustracije," je po zmagi pripovedoval James. "Tudi sam sem bil frustriran, ker nismo dosegli cilja. Tem navijačem in klubu želim vse dobro."

Zmaga za Dragića
Na drugi tekmi četrtkovega večera so Phoenix Suns za svojo deveto zmago v sezoni s 107:101 premagali Golden State Warriors. Steve Nash je izstopal s 13 točkami in kar 16 podajami pri Soncih, pri Vojščakih pa Monta Ellis z 38 točkami. Goran Dragić je v 14 minutah na parketu prispeval sedem točk in tri podaje. S 25 točkami je bil prvi strelec zmagovite ekipe Jason Richardson, ki pa je za razliko od LeBrona Jamesa v dvorani, kjer je preživel najlepša leta svoje kariere, kot vselej dobil stoječe ovacije. "Tukaj sem vajen igrati. Ti navijači me vselej pričakajo s stoječimi ovacijami. Ponesejo me. Tukaj sem igral šest let in so mi kot družina," je po tekmi dejal Richardson.

Liga NBA, tekmi 2. 12.:

Cleveland cavaliers (7-11) : Miami Heat (12-8) 90:118
Gibson 21, Williams in Jamison po 11; James 38, 8 as., Wade 22, Jones 18

Golden State Warriors (8-11) : Phoenix Suns (9-5) 101:107
Ellis 38, Lee 25; Richardson 25, Hill 24, Frye 10, 10 sk., Dragić 7, 3 as. (14 min)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.