Šport
69 ogledov

Krimovke praznujejo 30 let

Krim Mercator Györi Liga prvakinj dvorana Stožice Anže Petkovšek
Najuspešnejši ženski rokometni klub v Sloveniji Krim letos praznuje 30-letnico obstoja, danes pa jo bo na Ljubljanskem gradu obeležil s slavnostno prireditvijo.

Prireditve se bodo med drugimi udeležili ljubljanski župan Zoran Janković, dolga leta alfa in omega Krima, predstavniki Rokometne zveze Slovenije, predstavnik Evropske rokometne zveze Predrag Bošković, člani vodstev slovenskih klubov, sponzorji, prijatelji in podporniki kluba in tudi zdajšnje ter nekdanje igralke kluba, ki je prve korake začel pod Cveto Benet na Rakovniku.

Rokometni klub Krim je bil ustanovljen jeseni leta 1984 (prvič je zaigral v sezoni 1985/86 v mladinski konkurenci), v treh desetletjih pa nanizal ogromno domačih in mednarodnih uspehov. Med drugim 20 državnih naslovov, 21 pokalnih lovorik, dvakrat je bil evropski prvak (2001, 2003), trikrat pa finalist lige prvakinj (1999, 2004, 2005).

Praznovanje plemeniti tudi že 11. rokometni turnir Vinka Kandije, ki je posvečen enemu tistih, ki je v vlogi trenerja največ naredil za ljubljanski kolektiv. Letos turnir poteka na Galjevici, na njem pa bodo ob krimovkah nastopile še igralke Rokometnega kluba Ljubljana, Krke in Zagorja. Danes sta na sporedu obračuna med Krimom Mercatorjem in Krko (ob 15.00) ter Ljubljano in Zagorjem (ob 17.00). V soboto se bo turnir nadaljeval s tekmami mlajših selekcij, ob 16.00 oziroma 18.00 pa bosta dvoboja za tretje in prvo mesto.

Klub v zadnjem času ni tako dobrega zdravja kot v preteklosti, finančna kriza je namreč udarila tudi po Krimu. Tudi zato v sezoni 2014/15 cilji v ligi prvakinj, v kateri bodo krimovke - znova pod vodstvom že legende kluba Marte Bon - igrale v skupini z Dinamom iz Volgograda, Hypom in kvalifikantom, niso tako visoki kot v preteklosti. V dobršni meri pomlajena in "poslovenjena" ekipa, ki so jo zapustile nekatere nosilke igre iz prejšnjih let, bo za uspeh štela že preboj v drugi del tekmovanja. Na domači sceni pa sta tako pokalna kot državna lovorika praktično obvezni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.