Šport
213 ogledov

Krimovke nemočne proti aktualnim prvakinjam

RK Krim Mercator Instagram/RK Krim Mercator
Rokometašice Krima Mercatorja so na današnji povratni četrtfinalni tekmi lige prvakinj na Norveškem izgubile proti Vipers Kristiansandu s 24:33 (12:17) in končale mednarodno sezono 2021/22. Ljubljanska ekipa je na prvi tekmi klonila s 25:32.

Izbranke Natalije Derepasko so vse možnosti za preboj na zaključni turnir, ki bo 4. in 5. junija v Budimpešti, zapravile že na prvem četrtfinalnem obračunu pred tednom dni v Stožicah. Po domačem porazu za sedem golov so rokometno moč lanskih zmagovalk lige prvakinj občutile še na današnji povratni tekmi v Kristiansandu, kjer so doživele nov poraz, tokrat z devetimi zadetki.

Ljubljanska ekipa je v tej sezoni v glavnem delu tekmovanja osvojila šesto mesto v skupini B. Pred njo so se uvrstili madžarski Györ, Vipers Kristiansand, francoski Metz, ruski CSKA Moskva in danski Odense, za njo pa švedski Sävehof in turški Kastamonu.

V tekmah za preboj v četrtfinale je bila nato v dveh tekmah boljša od madžarskega Ferencvarosa s 55:52, v četrtfinalu pa je klonila proti Kristiansandu z 49:65.

Na sklepnem turnirju četverice v začetku prihodnjega meseca bodo v MVM Domu v Budimpešti poleg Vipers Kristiansanda nastopile še rokometašice iz Györa in Metza, zadnja udeleženka pa bo znana po povratnem obračunu med danskim Esbjergom in romunsko Bukarešto. Na prvem obračunu v Bukarešti je danska ekipa zmagala s 26:25, druga tekma pa se bo v nedeljo pričela ob 16. uri.

Ljubljanska ekipa je že na petkovi poti do Kristiansanda doživela številne zaplete, med drugim je ostala brez prtljage, tako da je bil zadnji trening z izposojeno opremo bolj "osvežitvene narave".

Krimovke so v tamkajšnji Aquarami že sredi prvega polčasa zaostale za štiri gole (5:9), nato pa so le strnile svoje vrste in do 22. minute, ko je Katarina Krpež-Šlezak znižala na 10:12, držale korak z imenitno in zvezdniško skandinavsko zasedbo. Ta je v končnici prvega polčasa znova zaigrala bolj odločno in ljubljanski zasedbi nekajkrat ušla na pet golov (10:15, 11:16, 12:17).

Krimovke so bile do sredine drugega polčasa povsem konkurenčne rokometašicam iz Kristiansanda. V 43. minuti so se jim približale na tri gole (21:24), nato pa naredile nekaj napak in štiri minute kasneje zaostale za sedem zadetkov (21:28), najvišji primanjkljaj v golih pa so si pridelale prav v končnici tekme.

V ljubljanski ekipi je bila najbolj učinkovita Ana Gros s sedmimi goli, Katarina Krpež-Šlezak je dosegla tri zadetke.

* Aquarama Kristiansand, gledalcev 1800, sodnici: Antić in Jakovljević (obe Srbija).
* Vipers Kristiansand: Eriksson, Lunde, Moerk 5 (3), Waade, Gullden 2, Hoeve 3, Tchaptchet Defo, Dahl 6 (1), Tomac, Tomori, Yttereng, Naes Andersen 3, Debelić 3, Knedlikova 3, Jerabkova 2.
* Krim Mercator: Arenhart, Risović, Radosavljević 2, Sercien Ugolin, Pineau 1, Abina, Žabjek, van Kreij, Posavec 1, Ljepoja 1, Varagić 1, Gomilar Zickero, Krpež-Šlezak 3, Brnović, Gros 7 (1), Lekić 2.
* Sedemmetrovke: Vipers Kristiansand 4 (4), Krim Mercator 4 (1).
* Izključitve: Vipers Kristiansand 6, Krim Mercator 6 minut.
* Rdeči karton: Brnović (36.).

 

* Izidi:                                                  1. tekme
- sobota, 7. maj:
*Györ - Brest                        35:23 (20:12)         21:21
*Vipers Kristiansand - Krim Mercator 33:24 (17:12)         32:25

- nedelja, 8. maj:
Esbjerg - Bukarešta                                        26:25

* Opombi:
- ekipe, označene z zvezdico (*), so se uvrstile na zaključni turnir, ki bo 4. in 5. junija v Budimpešti
- Metz se je uvrstil v polfinale, potem ko je Evropska rokometna zveza (EHF) zaradi ruske invazije na Ukrajino iz tekmovanja izključila Rostov-Don

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.