Šport
1417 ogledov

Krisa Meekeja zaradi nesreče vrgli iz ekipe relija WRC

Kris Meeke
Šok v svetovnem reli prvenstvu WRC - Citroën je po zadnji nesreči iz ekipe vrgel Krisa Meekeja.

Kris Meeke je na reliju po Portugalskem prejšnji konec tedna klavrno končal med drevesi, potem ko je po napaki z visoko hitrostjo zletel s steze. Britančev C3 WRC je bil popolnoma uničen in le po veliki sreči sta jo s sopotnikom Paulom Naglejem odnesla brez hujših poškodb. 

38-letni Meeke, ki je doslej v tekmovanju WRC s Citroënom zbral pet zmag, se je po grozljivi nesreči zahvalil tovarniški ekipi Citroëna, ker je izdelala tako trden avto, in tvitnil, da bo znova dirkal že ta konec tedna po Sardiniji. A nato je prišla vest iz Citroëna - konec sodelovanja! 

"Zaradi pretirano visokega števila nesreč, med katerimi je bilo nekaj zelo hudih in bi lahko imele težke posledice na varnost posadke, in glede na to, da so bili riziki ob teh dogodkih neupravičeni, se je Citroën Racing WRT odločil prekiniti z udeležbo Krisa Meekeja in Paula Nagleja v prvenstvu WRC 2018."

Odločitev je začela veljati takoj, v tem trenutku pa še ni znano, s katero posadko bodo pri vodstvu ekipe nadomestili hitrega, a očitno preveč drznega Meekeja in njegovega sovoznika. 

Gre za hudo razočaranje za ne več najmlajšega Meekeja, ki je bil pred začetkom letošnje sezone in ohrabljen z lansko zmago v Španiji eden od kandidatov za naslov svetovnega prvaka. A se je kmalu izkazalo, da Citroën letos s C3 nima avta, ki bi se lahko za vrh boril s ford fiesto, toyoto yarisom ali hyundaijem i20. Meeke je bil trenutno na šestem mestu skupne razvrstitve, očitno pa je vodstvu ekipe prejšnji vikend ob nesreči povsem zmanjkalo potrpljenja, saj so Meekejevi uspehi postali veliko redkejši od njegovih izletov s proge.

Autocar navaja govorice, da naj bi se na Meekejev sedež na Sardiniji usedel sloviti Sebastian Loeb, nikoli zares upokojeni devetkratni zmagovalec prvenstva WRC, ki je za Citroën že tekmoval na dveh letošnjih relijih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.