Šport
40 ogledov

London se je odrekel Touru

chris froome tour de france EPA
London je zavrnil priložnost, da bi leta 2017 gostil začetek Dirke po Franciji.

London je pred časom dobil bitko med kandidati, ki so se potegovali za otvoritev Toura 2017. Zanjo so se potegovali še Edinburgh, Manchester in kar nekaj nemških regij, Londončani pa so se zdaj odrekli časti, ki so jim jo namenili Francozi. Te je pozna odločitev glavnega mesta Velike Britanije seveda ujezila.

Razlog je predvsem finančni. Levji delež bremena za prvo etapo bi moralo tako nositi podjetje Transport of London (TfL), a to v bližnjem času pričakuje, da bo britanska vlada zmanjšala izdatke za transport. London je sicer že gostil uspešen začetek Toura leta 2007, TfL pa je takrat moral prispevati 6 od 27 milijonov funtov, ki so bili potrebni za organizacijo Grand Departa (velikega odhoda, op. p.).

Pričakuje se, da bo Grand Depart leta 2017 zdaj v Nemčiji, kjer so nazadnje najprestižnejšo dirko na svetu gostili leta 2005. Naslednji Tour se bo sicer začel v Normandiji, naslov pa bo branil Britanec Chris Froome.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.