Šport
41 ogledov

Massa ji je komaj ubežal

Susie Wolff EPA
Na treningu pred nedeljsko dirko formule 1 v Hockenheimu je bila zelo hitra tudi britanska voznica Susie Wolff.

Susie Wolff je na prvem treningu za Veliko nagrado Nemčije s svojim Williamsom osvojila 15. mesto, za moštvenim kolegom Felipejem Masso, ki je v karieri dirkača formule 1 zbral 11 zmag, pa je zaostala le 227 tisočink.

"Na začetku je bilo kar težko. Kasneje je bilo lepo ostati na progi, krog za krogom pa sem bila hitrejša ter imela boljši občutek v dirkalniku. Sem izjemno vesela, da sem uspešno končala trening," je dejala Britanka. Enaintridesetletna Wolffova je imela ob prvem izhodu iz garaže težave, saj je njen dirkalnik obtičal v prestavi, kasneje pa so težavo le odpravili. Wolffova si sicer želi postati prva ženska po Lelli Lombardo leta 1976 z nastopom na dirki formule 1.

Susie Wolff | Avtor: EPA EPA
"Da se je tako približala Massi, je morala zelo, zelo dobro odpeljati krog," je za BBC njeno vožnjo pokomentiral trikratni zmagovalec vzdržljivostne dirke 24 ur Le Mansa Allan McNish. Nastavitvi dirkalnikov nista bili povsem enaki, a je potrebno upoštevati tudi dejstvo, da je Brazilec v tej sezoni v bolidu prebil precej več časa kot Britanka. Ta je pred dvema tednoma v Silverstonu po 22 letih postala prva ženska z udeležbo na eni izmed dirk za Veliko nagrado, na treningu je namreč odvozila štiri kroge. Kaj več ji je preprečila okvara motorja.

Na prvem treningu je bil sicer najhitrejši Nico Rosberg (Mercedes) pred moštvenim kolegom Lewisom Hamilton. Tretje mesto je osvojil Fernando Alonso (Ferrari).Hamilton je na drugem prostem treningu z 1:18,341 postavil najhitrejši krog dneva, Rosberga pa je premagal za 0,024 sekunde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.