Šport
23 ogledov

"Max je premlad za formulo 1"

Max Verstappen EPA
Dvakratni svetovni prvak Mika Hakkinen je prepričan, da bi moral Max Verstappen še nekoliko dozoreti pred vstopom v svet formule 1.

Komaj 17-letni Max Verstappen, 17 let je dopolnil v nedeljo, je postal najmlajši dirkač v zgodovini, ki je sodeloval na eni izmed dirk formule 1. Mladi Nizozemec je vozil na treningu za Veliko nagrado Japonske v Suzuki.  

"Je še premlad, tveganja v formuli 1 so zanj prevelika. V formulo 1 ne prideš, da bi se nekaj naučil, v njo prideš že pripravljen. Tukaj nimaš časa za učenje novih reči," je ob Nizozemčevem rekordu dejal nekdanji finski dirkač Mika Hakkinen.

Verstappen, sin nekdanjega dirkača formule 1 Josa Verstappna, je na treningu najboljši krog odpeljal s časom 1:38.157 in tako za moštvenim kolegom pri Torro Rossu Daniilom Kvjatom zaostal le za 0.443 sekunde. Trening je moral sicer končati šest minut pred koncem zaradi okvare bolida. 

"Užival sem. Srečno sem prestal trening, to sem imel vseskozi tudi v mislih. Ni šlo za izboljševanje časov, ampak zato, da sem si nabral nekaj kilometrine v dirkalniku," je dejal Verstappen, ki je zabeležil 12. čas treninga. "Ne osredotočam se na leta, to mi sploh ni pomembno," pa ni želel izpostavljati svojega rekorda. 

 Verstappen naj bi nastopil še na treh prvih trenigih v naslednjih štirih preizkušnjah, ki so na sporedu do konca sezone. Naslednjo dirko v Rusiji bo namreč izpustil, saj bo sodeloval na dirki evropske serije Formule 3. Naslednje leto bo začel kot dirkač ekipe Torro Rosso.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.