Šport
23 ogledov

Mladi rokometaši boljši od Tunizije

Gašper Marguč RZS
Slovenska mladinska rokometna reprezentanca je po hudem boju z 32:28 dobila prvo tekmo letošnjega mladinskega svetovnega prvenstva v Solunu. Tunizijci so še enkrat več dokazali, da gre za zelo kvalitetno moštvo, ki lahko premaga vsakega nasprotnika.

Varovanci selektorja Slavka Iveziča so tekmo začeli malce neodločno in visoki Tunizijci so v deseti minuti že vodili 4:7. Po minuti odmora na zahtevo slovenske klopi so naši rokometaši v obrambni postavitvi 3-2-1 zaigrali bistveno bolje in po delnem izidu 6:2 rezultat že preobrnili v svojo korist(11:9). Vse do odmora smo na igrišču lahko spremljali borbo za vsak zadetek, v kateri pa so Slovenci uspeli zadržati prednost dveh zadetkov.

V začeteku drugega polčasa pa so Slovenci spremenili obrambno postavitev na različico 6-0, ki je Tunizijci kar nekaj minut niso uspeli prebiti in Slovenci so si 35.minuti prvič na srečanju priigrali pet zadetkov prednosti. Ko je nato Miha Zarabec v 49.minuti povišal na sedem zadetkov prednosti (27:20) in je že kazalo na lahek zaključek srečanja, so se znova prebudili Tunizijci in v pičlih štirih minutah zaostanek znova znižali na -4 (29:25). A kaj več jim izkušeni Slovenci niso dovolili in se tako zasluženo veselili pomembne zmage.

Mladinsko svetovno prvenstvo, 1. kolo, skupina A:

Slovenija : Tunizija 32:28 (17:15)
Marguč 10 (3), Zarabec 7, Lesjak 12 obramb; Ben Salah 8, Boughanmi 4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.