Šport
25 ogledov

Mo Farah drugič najboljši atlet Evrope

farah rutherford EPA
Britanec Mo Farah je drugo leto zapored najboljši atlet v Evropi. Za britanskim srednjeprogašem, ki je na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Londonu osvojil zlati kolajni v tekih na 5000 in 10.000 metrov, sta se uvrstila francoski skakalec s palico Renaud Lavillenie in njegov rojak - sprinter Christophe Lemaitre.

V Somaliji rojeni Mo Farah je drugi športnik v zgodovini evropske atletike, ki je bil dvakrat zapored imenovan za najboljšega atleta na stari celini. Pred njim je dvakrat zapored zmagal švedski troskokaš Christian Olsson v letih 2003 in 2004.

Olimpijska prvakinja v sedmeroboju Jessica Ennis je evropska atletinja leta. Britanka je v glasovanju evropskih nacionalnih zvez za najboljšo atletinjo prepričljivo zmagala pred olimpijsko prvakinjo v skoku v višino Rusinjo Ano Čičerovo ter zmagovalko v metu kopja Čehinjo Barboro Špotakovo.

Prestižne nagrade bodo podelili 13. oktobra na Malti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.