Šport
36 ogledov

Močnejši, hitrejši, pametnejši

Žurnal24 main
Selektor John Harrington prvič v tej sezoni preizkuša slovenske hokejiste, ki jih bo na prvenstvu divizije I v Ljubljani spet poskušal pripeljati med elito. Morda bo takrat na seznamu tudi 21-letni Muršak.

Risi trenutno nastopajo na turnirju na Madžarskem. Selektor John Harrington bo prvič  v tej sezoni preizkusil slovenske hokejiste, ki jih bo na prvenstvu divizije I v Ljubljani spet poskušal pripeljati med elito. Morda bo takrat na seznamu Američana tudi 21-letni Jan Muršak, ki že nekaj časa trka na vrata ene izmed najboljših ekip v ligi NHL. Mariborčan je to sezono sicer začel v dresu moštva Grand Rapids Griffins, podružnice slovitih Rdečih kril iz Detroita. Zbral je deset nastopov in tri gole.

Med sezonama ste se že predstavili selektorju Harringtonu ...
Kamp za mlade igralce v juliju je super ideja in sem se ga z veseljem udeležil. Užival sem, ker sem lahko že sredi poletja en teden vadil na ledu. Selektor je želel spoznati mlade slovenske hokejiste in tako videti, koga ima na voljo pri sestavljanju reprezentance v prihodnje. Sam sem bil nad njim in njegovim pomočnikom Danyjem Gelinasom ter nad njunim pristopom in načinom dela zelo prijetno presenečen.

Se kmalu vidite v dresu slovenske članske reprezentance?
Za slovensko izbrano vrsto si zelo želim nastopiti, vendar pa so mi v preteklosti klubske obveznosti to onemogočile. Upam, da se bosta tokrat vodstvo slovenske reprezentance in moj klub dogovorila ter bom lahko prihodnje leto nastopil na prvenstvu divizije I v Ljubljani. Seveda pa moram najprej priti na selektorjev seznam.

Je Američanom težko pojasniti, kje je Slovenija?
Na začetku je bilo to res težko. Smo pač zelo majhni. Vendar je zdaj že precej lažje, saj je veliko naših športnikov, ki zelo dobro zastopajo barve Slovenije tudi zunaj njenih meja. Anže Kopitar je na primer že veliko ime svetovnega hokeja. Prav zaradi njega mnogo hokejistov ve, kje je Slovenija, in je ne zamenjujejo več s Slovaško. Moji soigralci vedo, da sem iz Slovenije, vendar nisem prepričan, da bi jo znali pokazati na zemljevidu sveta.

Ste razočarani, ker so vas Rdeča krila med zadnjimi spet poslala h Griffinom?
Niti ne. Zavedam se, da ima Detroit izjemno ekipo. Za Rdeča krila nastopajo številni izkušeni igralci in v moštvo se je resnično težko prebiti. Trenutno so moje misli povsem usmerjene na uspešno sezono v ligi AHL.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Kako bi primerjali svojo igro s tisto izpred enega leta?
Prepričan sem, da je moja igra v tem obdobju kar precej napredovala. Postal sem močnejši, hitrejši in menim, da tudi pametnejši. Izboljšal sem strel, kljub temu pa imam na tem področju kar nekaj rezerve. Še vedno trdo delam na njem. Ker v prejšnji sezoni nisem veliko igral, sem toliko več časa preživel v fitnesu, to pa se zdaj pozna na moči. Prav tu sem naredil največji korak naprej. To je zelo pomembno, saj ne spadam med najvišje igralce. Imam še nekaj rezerve pri telesni moči in zaščiti ploščka ob ogradi.

Kako ste zadovoljni s svojim učinkom v ekipi Grand Rapids?
Ekipa se je glede na prejšnjo sezono zelo spremenila. Prišlo je veliko novih igralcev in na prvih tekmah se je poznalo, da nismo uigrani. Začeli res nismo najbolje, vendar smo na zadnjih petih tekmah prav tolikokrat zmagali. S svojimi predstavami sem zelo zadovoljen, zlasti če jih primerjam s tistimi iz prejšnje sezone. Trener mi veliko bolj zaupa, kar se pozna tudi pri moji minutaži. Priigram si kar precej priložnosti, a prave strelske forme še nisem našel. Verjamem, da se mi bo odprlo tudi na tem področju. Želim si predvsem, da bi čim več časa prebil na ledu. Nekako je moja želja doseči okoli 20 golov in zbrati tudi toliko podaj. Seveda bi rad sezono oddelal brez večjih poškodb, ekipi pa bi rad pomagal tudi do naslova v ligi AHL.

Verjamete, da boste že v tej sezoni zaigrali v NHL?
Povsem sem se posvetil ligi AHL, kljub temu pa seveda upam, da me bodo Rdeča krila v primeru nekaterih poškodb poklicala in mi dala priložnost za nekaj tekem v NHL.

Ali spremljate tudi predstave Anžeta Kopitarja?
Seveda. Sezono je začel sanjsko in upam, da jo bo tako tudi nadaljeval. Je izjemen hokejist.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.