Šport > Moto športi
35 ogledov

1996: slab avto, mojstrski dirkač

1/2
Žurnal24 main
Naliv. Poplava. Barcelona. Schumacher. Ferrari. 1996. Tisto sezono, prvo z rdečimi, Michael ni imel najboljšega dirkalnika, a je na deževni VN Španije pometel s tekmeci. Poglejte, kako mojstrsko je dirkal.

Schumijeva kariera v videu, 12. del
Dvakratni prvak z Benettonom Michael Schumacher je za sezono 1996 podpisal pogodbo s Ferrarijem, ki ni bil prvak med moštvi že vse od leta 1979 in med dirkači od 1983. Tvegana odločitev. Prva sezone je bila za nemškega šampiona po pričakovanjih težka. Ferrari ni bil najboljši dirkalnik, a vseeno boljši kot v prejšnjih sezonah. Poskočni konjič je bil ranljiv, a na koncu sezone je bil Schumi edini, ki je poleg obeh dirkačev Williamsa dobil nekaj dirk. Točneje: zmagal je na treh. Izstopala je deževna VN Španije v Barceloni. Takrat je vnovič dokazal, da je mojster dežja. Po dirki je Martin Brundle dejal: "Njegov dirkalnik je bil daleč od najboljšega, a je zmagal daleč pred vsemi." Damon Hill, ki je bil tisto sezono prvak, je odstopil, Jeana Alesija in Jacquesa Villeneuva pa je Schumacher ugnal v neporednem dvoboju. Nekaj krogov s Schumijem v nalivu Barcelone poglejte v dodanem videu.

Se nadaljuje ... (po VN Turčije)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.