Šport > Moto športi
43 ogledov

"Če se premika, lahko leti"

spektakel Masters of Dirt
1/23
Arhiv organizatorja
Dunaj je minuli vikend zaznamoval adrenalinski spektakel Masters of Dirt, kjer so že 11. leto zapored najboljši ekstremni športniki sveta, kar tri dni zapored zabavali nabito polno dvorano Wiener Stadthalle.

Glede na uspeh in odmevnost dogodka v sosednji Avstriji, si lahko 1. aprila 2013, ko se bo karavana športnih frikov ustavila v ljubljanskih Stožicah, obetamo še več vratolomnih trikov, dih jemajočih akcij in morebitnih novih rekordov.

spektakel Masters of Dirt | Avtor: Arhiv organizatorja Arhiv organizatorja
Edicija unikatnega koncepta dogodkov Masters of Dirt: The Next Level je upravičila sloves najbolj razburljivega in hkrati zabavnega športnega dogodka 21. stoletja. Športniki svetovnega slovesa so kar tri dni zapored v tri ure trajajočem večernem spektaklu prikazali neverjetne veščine visoko nad tlemi na dveh ali štirih kolesih. Navdušeni gledalci so videli trike s kolesi BMX, z gorskimi kolesi, akcije na motorjih FMX, avtomobilih, težkih snežnih saneh in še čem.

"Ni pomembno kaj je, če se premika, lahko tudi leti!" je načelo Alastaira Sayerja, enega izmed freestyle frikov, ki so s svojimi norčijami povsem prevzeli publiko na Dunaju. Množica je bučno spremljala vsak podvig posebej, zadrževala sapo ob najbolj napetih trenutkih in glasno kričala, ko je voznikom na svojih jeklenih konjičkih uspela kakšna še posebej odbita akcija.

Spektakel Masters of Dirt | Avtor: Arhiv organizatorja Arhiv organizatorja
Zadnji večer je nastopajočim uspelo postaviti nov svetovni rekord v skupinskem premetu nazaj. Skupno 41 voznikov, od tega 18 na FMX motorjih, dva voznika na motornih saneh in 21 kolesarjev je izvedlo usklajen salto nazaj in se s podvigom zapisalo v zgodovino. Večer presežkov je dopolnil tudi Američan, Jimmy Blaze, kateremu je v Evropi prvič uspelo izpeljati premet nazaj s štirikolesnikom buggy.

Dokazal pa se je tudi najmlajši izmed voznikov družine Masters of Dirt, šele 13 letni Matěj Česák, ki je premagal veterana in ljubljenca množic, Španca Edgarja Torronterasa, v "bitki trikov" nove in stare šole, ki je gledalcem ponudila vpogled v novo generacijo freestyle trikov.

Spektakel Masters of Dirt | Avtor: Arhiv organizatorja Arhiv organizatorja

Vsi nastopajoči vozniki so na dunajskem dogodku s popolno predanostjo prikazovali svoje najbolj spektakularne veščine, atmosfero pa so dodobra ogrela tudi seksi ognjena dekleta in glasbeni mojster DJ Mosaken z MC-jem, ki so poskrbeli za glasbeno podlago in plesne animacije. The Fuel Girls je skupina poželjivih deklet, ki so športni show nadgradile s podvigi na trapezu, hipnotičnim trebušnim plesom ter spektakularnem bruhanjem ognja. Obiskovalci so takorekoč delovali kot eno z MC-jem, ki je sproti množici razlagal vsak trik posebej in ustvarjal še dodatno napetost dogajanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.