Šport > Moto športi
125 ogledov

Gajser potrdil dobro formo tudi v prvi vožnji Mantove

Tim Gajser Profimedia
Gajser drugi v prvi vožnji Mantove.

Slovenski motokrosist Tim Gajser je v prvi vožnji druge dirke sezone svetovnega prvenstva osvojil drugo mesto v elitnem razredu MXGP. Na preizkušnji v italijanski Mantovi ga je prehitel le Španec Jorge Prado.

Gajser, zmagovalec uvodne dirke prejšnji teden v Veliki Britaniji in s tem nosilec rdeče startne številke vodilnega v SP, je v soboto dobil kvalifikacije, danes pa je večino prve vožnje vozil na drugem mestu. Pred njim je bil po boljšem startu Prado, lovil pa ga je novinec v elitnem razredu Francoz Maxime Renaux, a neuspešno, tako da je vrstni red ostal nespremenjen do cilja te vožnje.

Z današnjo prvo zmago se je Prado tudi močno približal Gajserju v seštevku SP, kjer ima po polovici dirke v Mantovi Slovenec zdaj 69 točk, Španec pa 68.

Na uvodnih dirkah sezone še vedno ne nastopa svetovni prvak Nizozemec Jeffrey Herlings, ki se je poškodoval med pripravami. Enako je tudi z lanskim podprvakom Romainom Febvrom.

V šibkejšem razredu MX2 je novi točki dobil slovenski dirkač Jan Pancar, ki je prvo vožnjo končal na 19. mestu. Zmagal je Belgijec Jago Geerts pred Francozom Tomom Viallejem in Nizozemcem Kayem de Wolfom.

Druga vožnja v MXGP bo na dirki za VN Lombardije ob 16.10, v MX2 pa uro prej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.