Šport > Moto športi
36580 ogledov

Mladi zvezdnik umrl med vratolomnim trikom, hotel se je poročiti

Jayden Archer X Jayden Archer.
27-letnik je bil zelo znan v motokrosističnih krogih.

V sredo je med treningom v svojem domačem Melbournu umrl motokrosist prostega sloga Jayden Archer. Do nesreče je prišlo, ko je vadil svoj značilni trik - trojni salto nazaj, poročajo avstralski mediji.

"To nas je res prizadelo," je za ESPN dejal sloviti Travis Pastrana, priznani motokrosist in ustanovitelj medijske znamke Nitro Circus, ki promovira adrenalinske športe in za katero je delal tudi Archer.

"Jayo je odrasel v času, ko so bili adrenalinski športi na vrhuncu. Vedno je preizkušal svoje meje, vadil dvojne in trojne obrate, čeprav je težko najti lokacije za takšne treninge. Vsako jutro je vstal ob štirih in šel v fitnes, preden se je usedel na motor. Ko je prišel na priprave v Maryland, je spal pri meni in bil izjemen vzornik mojim otrokom," je dodal Pastrana.

Archer je bil eden od le trojice motokrosistov, ki jim je uspel trojni salto nazaj, torej trik, ki je bil zanj tudi usoden.

Imel je sanje ...

Po uspehu na tekmovanju v Brisbanu novembra 2022 je pred celotnim stadionom zasnubil svojo partnerico Beth King, s katero sta letos načrtovala poroko.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BETH KING (@bethkiing)

Na uradnem dogodku je Archer svoj značilni trojni trik zadnjič uspešno izvedel junija lani v Oklahomi. Nekoč je želel izvesti četvorni obrat ... A te sanje se mu ne bodo uresničile.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
Sorodne novice