Šport > Moto športi
1957 ogledov

"Kakšni idioti! Ali lahko verjamete?"

sebastian vettel Epa
Štirikratni svetovni prvak je za bizarno nesrečo po prečkanju ciljne črte okrivil Lancea Strolla.

Sebastian Vettel (Ferrari) je dirko za VN Malezije začel z zadnjega startnega mesta in po zaslugi dobre predstave ohranil realne možnosti v boju za naslov svetovnega prvaka.

Nemec je  dosegel četrti čas dirke, zmagal je Max Verstappen (Red Bull), drugi pa je bil vodilni v steštevku prvenstva Lewis Hamilton (Mercedes), ki ima pet dirk pred koncem 34 točk več od dirkača Ferrarija.

VN Malezije Verstappen F1 Šport Darilo za Verstappna, čudežna vožnja Vettla

Vettel se je v počasnem krogu po prečkanju ciljne črte zapletel v trčenje z Lanceom Strollom (Williams) in uničil svojega poskočnega konjička. "Kakšni idioti! Ali lahko verjamete? Ali lahko verjamete?" se je razjezil po trku, kasneje pa krivdo pripisal izključno dirkaču Williamsa.

"Zapeljal sem na zunanjo stran, da bi pobral gumo, mislim, da Lance ni gledal. Želel je narediti isto, a bilo je prepozno. Prišlo je do kontakta, ki je bil popolnoma nepotreben," je povedal Vettel, ki se je do garaže pripeljal s pomočjo Pascala Wehrleina (Sauber).

V nesreči jo je najhuje skupil zadek Vettlovega dirkalnika, porajajo pa se celo skrbi, da je prišlo do poškodbe menjalnika. Če bo potrebna menjava, mu grozi pet mest pribitka na naslednji dirki za VN Japonske.

Stroll ni prevzel krivde za incident. Komisarji Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) so po pregledu posnetkov odločili, da proti nobenemu ne bodo uvedli naknadnih sankcij. "Tudi v počasnem krogu je treba ostati previden," so dirkačema položili na srce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.