Šport > Moto športi
142838 ogledov

Končno razkrit razlog, zakaj se že 10 let skriva Schumacherjevo stanje

Michael Schumacher Profimedia
Družinski odvetnik Schumacherjevih je javnosti končno pojasnil, zakaj se skriva vsake nove informacije o stanju Michaela Schumacherja.

Michael Schumacher je pred skoraj desetimi leti pri padcu na smučanju v Meribelu utrpel življenjsko nevarne poškodbe glave, zaradi katerih je dolgo časa ležal v komi, iz katere se je prebudil po približno 250 dneh. Po tistem je bil še dvakrat operiran, ko so mu odstranili krvne strdke.

In tu se preverjene informacije končajo, saj družina Schumacher že deset let ni razkrila novih informacij o stanju sedemkratnega svetovnega prvaka Formule 1. Zakaj je temu tako? Felix Damm, odvetnik družine Schumacher, je v pogovoru za Legal Tribune Online končno pojasnil razlog, zakaj družina Schumacher ne želi s svetom deliti stanja 91-kratnega zmagovalca dirk svetovnega prvenstva.

''Razmišljali smo o tem, ali bi bilo prav, da javnost obvestimo o Schumacherjevem zdravstvenem stanju. A s tem se ne bi končalo, saj bi se moralo javnost obveščati o vsaki spremembi. Ne bi mogli ustaviti medijskega pritiska. S tem smo poskrbeli za zasebnost," je pojasnil Damm.

michael schumacher | Avtor: Epa Epa

Družina se tudi ni odločila, da bi izdala končno poročilo o njegovem stanju, saj to ne bi zadovoljilo apetitov javnosti, ki bi si želela stalnih najnovejših informacij in poročilo o vsaki najmanjši spremembi. Zato so se odločili, da bo njegovo stanje ostala skrivnost. V primeru, da bi kateri izmed prijateljev ali zdravnikov namenoma spregovoril o Schumacherjevem stanju, bi ga celo kazensko preganjali.

"Še vedno imam v glavi podobe številnih novinarjev in fotografov, ki so pred bolnišnico v Grenoblu nekaj dni po nesreči čakali na informacije. Da bi zmanjšali pritisk, so bile prve splošne informacije o poškodbah podane na novinarskih konferencah, na katerih so bili prisotni tudi zdravniki. To je bila pravzaprav vsebina, ki je veljala za zasebno," se je zadnjih uradnih informacij, ki jih je podala družina Schumacher, za konec dotaknil Damm. Vse od takrat je resnično stanje Michaela ena najbolje varovanih skrivnosti na svetu.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 6
  • sam1 11:28 01.november 2023.

    Če in v kolikor,ali nekako tako v Boratovem stilu,ki v celem življenju ni povedal nič-novega. I...

  • pesnik51 08:03 01.november 2023.

    Žurnal tone in tone .. clickbait, naslovi "To se je zgodilo" "Takšno vreme bo" ... krneki .. hvala bogu vedno manj obiskujem to stran

  • e95e7fd9ea687d7ff23f77a8c201dc8140701052 03:18 01.november 2023.

    Skratka, čisto v stilu z24. Polno sranja pa nic povedanega

Sorodne novice