Šport > Moto športi
105 ogledov

Mercedes še enkrat več dominanten

Lewis Hamilton Epa
Dirkači so opravili prve dolžnosti pred dirko ob 70. obletnici velike nagrade v Silverstonu.

Svetovni prvak v formuli 1, Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), je bil najhitrejši na drugem treningu pred nedeljsko dirko ob 70. obletnici velike nagrade v Silverstonu. 

Drugi je bil njegov moštveni kolega, Finec Valtteri Bottas. Najhitrejši s prvega treninga je zaostal 0,176 sekunde. Tretje mesto si je privozil Avstralec Daniel Ricciardo (Renault), četrto pa Nizozemec Max Verstappen (Red Bull).

Ferrarijeva dirkača, Monačan Charles Leclerc in Nemec Sebastian Vettel, sta bila sedmi oziroma 14. Slednji je trening končal predčasno zaradi tehničnih težav.

Racing Point F1 Šport FIA potrdila goljufanje, Racing Point kaznovan

V soboto bodo v Silverstonu kvalifikacije, v nedeljo pa dirka.

Bottas je bil najhitrejši na prvem treningu. Finec, ki je pred dnevi podaljšal pogodbo z Mercedesom, je bil za 0,138 sekunde hitrejši od moštvenega kolega Hamiltona, ki ima v skupnem seštevku 30 točk prednosti prav pred Bottasom.

Verstappen (Red Bull) je bil tretji, Nico Hülkenberg, ta je v moštvu Racing Point spet zamenjal Mehičana Sergia Péreza, ki je pozitiven na novi koronavirus, pa četrti.

sergio perez F1 Šport Pérez po enotedenski karanteni spet pozitiven na covid-19
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice