Šport > Moto športi
31 ogledov

Nesrečna De Villota se je vrnila v domovino

Maria de Villota EPA
Moštvo formule 1 Marussia je danes sporočilo, da se je njihova testna voznica Španka Maria De Villota, ki se je v začetku meseca hudo ponesrečila med testiranji v Veliki Britaniji, vrnila v domovino. Dirkačica je v nesreči izgubila desno oko, prestala pa je tudi dve zahtevni operaciji glave.

Maria de Villota | Avtor: EPA EPA
De Villota je zaradi posledic trčenja izgubila desno oko, več dni pa je bilo njeno zdravstveno stanje kritično. Do nesreče je prišlo v začetku meseca na testiranjih na dirkališču v Duxfordu, ko se je dirkalnik De Villote zaletel v nakladalno ploščad spremljevalnega tovornjaka ob progi.

"V moštvu Marussia z veseljem sporočamo, da je Maria zapustila bolnišnico Addenbrooke v Cambridgu in se danes že vrnila domov. V zadnjih tednih se je njeno zdravstveno stanje zelo izboljšalo, domače okolje pa bo nedvomno spodbuda k še hitrejšemu okrevanju," so sporočili iz Marussie.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.