Šport > Moto športi
113 ogledov

Nič več informacij o stanju Zanardija

1/6
Epa
Bolnišnica, kjer se zdravi hudo poškodovani parašportnik in nekdanji dirkač formule 1, javnost ne bo več posredovala informacij o njegovem stanju.

Nekdanji dirkač formule 1, kasneje pa izredno uspešen paraolimpijec s kolesom na ročni pogon Alex Zanardi, je še vedno v umetni komi v bolnišnici v Sieni, kamor so ga prepeljali po trčenju s tovornim vozilom na dirki v Italiji. 

Triinpetdesetletnik je prejšnji petek uspešno prestal triurno operacijo možganov in delno rekonstrukcije obraza, nakar so ga dali v umetno komo.

Pet dni po nesreči je njegovo stanje stabilno, a še vedno zelo resno, so sporočili iz bolnišnice, kjer pa do nadaljnjega ne nameravajo več razkrivati drugih podrobnosti.

Kot so pojasnili, je njegovo stanje že nekaj dni nespremenjeno, zato bodo o morebitnih spremembah spregovorili šele, ko bo do njih prišlo.

"Peta noč je minila brez konkretnih sprememb kliničnega stanja, kar zadeva kardiorespiratorne funkcije ali procese metabolizma. Njegova nevrološka slika je še vedno zelo resna. Ves čas je pod drobnogledom ekipe, ki jo sestavljajo anesteziologi, strokovnjaki za reanimacijo in nevrokirurgi. Zanj skrbi tudi večstranska ekipa, prilagjena njegovim potrebovam potrebam. Pacient je v anesteziji, intubiran in mehansko ventiliran. Prognoza ostaja zaupne narave," so sporočili iz bolnišncce v Sieni.

Zanardi v F1, kjer je nastopal med letoma 1991 in 1994 ter še leta 1999, ni dosegel vidnih uspehov, na 41 tekmah je bil najvišje na šestem mestu leta 1993. Leta 2001 se je v ameriški avtomobilistični seriji cart huje poškodoval, amputirati pa so mu morali obe nogi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.