Šport > Moto športi
5998 ogledov

Nov nenavaden hobi štirikratnega svetovnega prvaka

Sebastian Vettel Profimedia
Nekdanji dirkač formule 1 Sebastian Vettel si po slovesu od dirkaških stez prizadeva za povečanje okoljske ozaveščenosti med ljudmi.

Štirikratni prvak formule 1 Sebastian Vettel, ki se je lani tekmovalno upokojil, se ponaša tudi z izrazitim občutkom za okoljske teme. Na notranji strani drugega zavoja slovitega japonskega dirkališča Suzuka je pomagal postaviti 11 tako imenovanih hotelov za žuželke, hišic, v katerih bodo našle zatočišče različne žuželke.

Nekdanji nemški dirkač formule 1 je pobudnik kampanje Buzzin Corner, "brenčečega kota", namenjene širjenju sporočil o biotski raznovrstnosti. Ta projekt je predstavil v četrtek ob robu dogajanj ob dirki svetovnega prvenstva v formuli ena za veliko nagrado Japonske.

Vettel | Avtor: Profimedia Profimedia

Za promocijo pobude so bili robniki na zavoju 2 pobarvani v čebelji barvi, črno in rumeno, pri čemer je vsaka ekipa v formuli 1 pomagala prilagoditi svoje hišice za žuželke.

"S tem projektom želim ustvariti zavest o pomenu in temi biotske raznovrstnosti," je Vettel v sredo zapisal na Instagramu.

"Čebela je za nas popolna ambasadorka pri tem projektu, seveda pa je zamisel v tem, da poudarimo pomen biotske raznovrstnosti, saj projekt ne predstavlja le čebel, ampak tudi vseh drugih žuželk, zato na čebelo gledamo kot na našo ambasadorko," je zapisal.

"Lepo je videti, da je našel svoj namen. Super je, da se je Seb vrnil ta konec tedna. Usedel se je in vsem voznikom povedal o teh načrtih," je dejal sedemkratni svetovni prvak Britanec Lewis Hamilton (Mercedes).

"Če sem iskren, v zgodovini športa ne poznam nobenega drugega voznika, ki bi bil kdaj tako odkrit in pokazal resnično sočutje do sveta zunaj tega našega malega dirkaškega sveta, v katerem živimo. Super je, da je naš šport uporabil kot platformo za širjenje svojih zamisli," je še dejal Hamilton.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.