Šport > Moto športi
2996 ogledov

Räikkönen: "To je pravo sr**je!"

Kimi Räikkönen Epa
Finski dirkač je na slikovit način komentiral dosedanji izkupiček sezone.

Kimi Räikkönen je pred začetkom letošnje sezone iz vrst Ferrarija prišel k moštvu Alfa Romeo. Finec je zaenkrat lahko zadovoljen z doseženim, na dvanajstih dirkah je zbral 31 točk.

Družina Räikkönen Video Šport Räikkönenov sin odpeljal prve kroge

Alfa Romeo je do točk prišel na osmih preizkušnjah svetovnega prvenstva, najvišjo uvrstitev je Räikkönen zabeležil s sedmim mestom. Kljub solidnim vtisom pa Finec meni, da lestvica svetovnega prvenstva ne odraža kakovosti njegovega moštva.

"Če pogledate število točk zdaj, potem to zgleda pravo sranje, toda mislim, da to ne odraža realnega stanja v prvem delu sezone. Na dirki v Barceloni in še nekaterih v tistem obdobju nismo bili tam, kjer smo želeli biti. Bili smo prepočasni. Toda pred in po tem smo se vrnili in vozili dobro," je del tekmovalnega obdobja pred poletnim premorom ocenil Räikkönen.

pierre gasly Dobil nogo Šport Dirkač F1, ki ne mara prehitevanja

"V Nemčiji smo bili hitri, primerjali smo se lahko z najboljšimi moštvi. Naša ekipa ima omejitve, naš proračun ni tako visok kot pri nekaterih. Tega se zavedamo in to sprejemamo. S tistim, kar imamo na voljo, pa delamo dober posel," je dodal popularni Kimi.

Za devetintridesetletnega Finca in njegove kolege se bo sezona F1 nadaljevala v Belgiji. Dirka na stezi Spa-Francorchamps je na sporedu 1. septembra.

Kimi Räikkönen | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.