Šport > Moto športi
952 ogledov

Schumacherjev brat vdan v usodo: "To moramo sprejeti"

Ralf Michael Schumacher Epa
Družina Michaela Schumacherja se je očitno že sprijaznila z žalostno usodo legendarnega nemškega dirkača.

Dirkaška pa tudi širša športna javnost sta skoraj desetletje po hudi nesreči Michaela Schumacherja konec leta 2013 v Meribelu še vedno v pričakovanju vzpodbudnih novic o zdravstvenem stanju nekdanjega dirkača, vendar je možnosti, da bi se njegovo življenje vsaj približno vrnilo v stare tirnice, iz leta v leto manj.

To nakazujejo tudi nič kaj obetavne besede Michaelovega brata Ralfa Schumacherja, ki je v intervjuju za nemško revijo Bunte povedal, da se bo treba počasi sprijazniti z žalostno usodo, ki je doletela njegovega starejšega brata in njegovo družino.

"Na žalost življenje ni vedno pravično. To moramo sprejeti," je povedal 48-letni nekdanji dirkač formule 1, kjer sta si z Michaelom večkrat delila zmagovalni oder na dirkah za veliko nagrado.

Ralf Michael Schumacher | Avtor: Epa Epa

Michaelu v tem trenutku ne more prav veliko pomagati, zato poskuša biti kar se da močna opora bratovi soprogi Corinni ter njunima dvema otrokoma. "Ko vidim njegova otroka, Gino-Mario in Micka, mi zaigra srce. Če bo kdorkoli od njiju potreboval moj nasvet, lahko vedno računata name. Šla sta svojo pot," je dodal ponosni stric.

Mick je šel že v mladosti po stopinjah očeta in si tudi s pomočjo slavnega priimka utrl pot formulo 1, kjer pa je po zgolj dveh sezonah ostal brez sedeža. Trenutno je član Mercedesa, kjer opravlja vlogo razvojnega dirkača. Prav pri Mercedesu je Michael še drugič končal svojo dirkaško kariero. Gina-Maria je uspešna in večkrat nagrajena profesionalna jahalka.

Michael Schumacher Odvetnik razkril Šport Končno razkrit razlog, zakaj se že 10 let skriva Schumacherjevo stanje

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Kmodri 19:36 02.november 2023.

    Kmalu bo pogreb!