Šport > Moto športi
14 ogledov

Stonerju 40. "pole" v karieri

Stoner Repsol Honda trening Barcelona Španija motoGP motociklizem motorist EPA
Svetovni prvak Casey Stoner bo nedeljsko dirko svetovnega motociklističnega prvenstva za veliko nagrado Katalonije v Barceloni začel s prvega startnega mesta v razredu motoGP, kar mu je uspelo 40. v karieri. V kvalifikacijah pred peto dirko sezone je ugnal Jorgeja Lorenza (Yamaha), vodilnega v točkovanju letošnjega SP.

Jorge Lorenzo je za Caseyjem Stonerjem, ki se po letošnji sezoni poslavlja od motociklistične karavane, zaostal 0,146 sekunde, tretjeuvrščeni Cal Crutchlow (Yamaha) pa 0,253. Nekdanji svetovni prvak Valentino Rossi (Ducati) je bil šele deveti.

V razredu moto2 je bil na dirkališču Montmelo najboljši Marc Márquez (Suter) in si je priboril 11. prvo startno mesto, drugi je bil njegov španski rojak Pol Espargaro (Kalex), tretji pa Thomas Lüthi (Suter).

Španec Maverick Vinales (Honda) bo z najboljšega startnega mesta začel dirko v najšibkejšem razredu moto3. Drugi čas kvalifikacij je zabeležil Zulfahmi Khairuddin (KTM), tretjega pa Louis Rossi (Honda).

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.