Šport > Moto športi
3278 ogledov

Velika sprememba pri Hondi

pedrosa marquez EPA
Zasedba tovarniškega moštva Honde bo v naslednji sezoni spremenjena.

Španski dirkač Dani Pedrosa in Honda bosta po koncu letošnje sezone v motociklističnem svetovnem prvenstvu končala sodelovanje. Novico je danes potrdila japonska ekipa, kar pomeni, da bo Pedrosa po izteku sezone 2018 končal delo pri Hondi po kar 18 letih v različnih tekmovanjih in dirkaških razredih.

V tovarniški ekipi Honde v svetovnem prvenstvu je bil Pedrosa od leta 2006, v tem času je zbral 31 zmag na dirkah najvišje ravni. Honda je sporočila, da je odločitev o koncu sodelovanja sporazumna.

dani pedrosa Španec poletel Šport Italijan udaril po Pedrosi, oštel tudi trikratnega prvaka

"Rad bi se zahvalil Hondi za vsa ta čudovita leta. Skupaj smo rasli in se razvijali, nisem postal le boljši dirkač, ampak sem se razvil tudi kot osebnost. A v življenju potrebujemo tudi nove izzive in jaz sem jih zdaj sprejel. Honda, hvala," je za spletno stran tekmovanja motoGP dejal Pedrosa.

"Danes je zame žalosten dan. Rad bi se zahvalil Daniju za vse, kar je naredil za nas. Skupaj smo dve desetletji delali trdo, bili smo uspešni in zahvaljujem se mu za vsa ta leta. Želim mu veliko uspeha tudi v prihodnje," pa je slovo ob koncu sezone pospremil predsednik ekipe Yoshishige Nomura.

marc marquez Razočaranje Šport Marquez ogorčen: "Prosim da tega nikoli ne počnete!"

In kdo ga bo zamenjal? Kot poroča Autosport, bo to njegov rojak Jorge Lorenzo. Zmagovalec zadnje dirke je že potrdil, da se poslavlja od Ducatija.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.