Šport
27 ogledov

Murray na manjšo operacijo hrbta

andy murray EPA
Britanski tenisač Andy Murray je zaradi manjše operacije hrbta, ki ga čaka v prihajajočih dneh, po vsej verjetnosti končal letošnjo sezono.

Zgodovinska sezona Andyja Murrayja se bo, kot kaže, končala dokaj klavrno. Britanec je z zmago v Wimbledonu postal prvi domačin po letu 1936, ki je osvojil lovoriko v legendarnem All England Clubu, zdaj pa mu je načrte prekrižala poškodba hrbta, ki ga pesti že več mesecev.

Murray se je zato odločil za manjšo operacijo, ki ga bo za nekaj tednov iztrgala s teniških igrišč. ''Andy bo naslednji teden odšel na manjšo operacijo hrbta v želji, da bi odpravil dolgotrajno poškodbo. Zagotovo ne bo zaigral v Bangkoku, Tokiu in Šanghaju. Težave so se začele stopnjevati na turnirju v Rimu, kjer je moral Andy predati obračun in poiskati nasvete različnih specialistov. Cilj je, da bi bil stoodstotno pripravljen za naslednjo sezono,'' so sporočili iz tabora dvakratnega zmagovalca turnirjev za grand slam.

Prve težave s hrbtom so se začele lani, bolečine pa so se v zadnjih mesecih še stopnjevale, kar je Murrayja prisililo, da je odpovedal nastop na Roland Garrosu. Bolečine so ga spremljale tudi v New Yorku, kjer je s pomočjo fizioterapevta prišel do četrtfinala.

V tem trenutku še ni jasno, ali se bo Murray udeležil zaključnega mastersa najboljše osmerice v Londonu, ki bo na sporedu v začetku novembra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.