Šport
13 ogledov

Murrayev tabor napadel organizatorje

Serena Williams in Sloane Stephens
1/17
Reuters
Na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu je prišlo do prvega velikega presenečenja. V četrtfinalu je izpadla Američanka Serena Williams. Izločila jo je 19-letna rojakinja Sloane Stephens. Bolj uspešna sta bila Škot Andy Murray in Švicar Roger Federer, ki je sicer za zmago nad Francozom Jo-Wilfriedom Tsongajem potreboval pet nizov.

Murray je brez težav izločil Francoza Jeremyja Chardyja (6:4, 6:1, 6:2), tako da je imel po dvoboju še dovolj moči in volje, da je proti svojemu naslednjemu tekmecu v polfinalu že usmeril nekaj strupenih puščic. Ne sicer iz njegovih ust, temveč iz njegove ekipe, so prišle izjave, da organizatorji v Avstraliji močno favorizirajo Rogerja Federerja. Drugače, pravijo, si ne znajo razložiti, zakaj Federer vse svoje dvoboje igra na osrednjem igrišču in to v poznih večernih urah, ko vročina v Melbournu nekoliko popusti, Murray pa nastopa v žgočem soncu in vsakič na drugem igrišču.

roger federer | Avtor: EPA EPA
Federer za odgovor na provokacijo ni imel časa, saj ga je na igrišču čakal trdoživ tekmec, finalist Australian Opna iz leta 2008. Švicar do četrtfinala - zanj 35. zaporednega na turnirjih za grand slam, ni izgubil niti enega servisa v 57 igrah, še manj seveda niza. Proti Tsongaju je izgubil dva, a suvereno dobil odločilnega petega (7:6, 4:6, 7:6, 3:6, 6:3), tako da še naprej ostaja v igri za 18. veliki naslov.

Senzacionalni izpad Serene Williams

Zmaga nad Sereno Williams, ki je veljala za glavno favoritinjo in ki je imela v Melbournu precej težav z zdravjem - na začetku gleženj, nato bolečine v hrbtu, je mlado Sloane Stephens v trenutku izstrelila med zvezde. V dvoboju življenja je premagala svojo veliko vzornico, ki jo je do letos gledala le na plakatih v svoji sobi. "Zdaj je čas, da zamenjam te plakate in na zid obesim svojega," se je po zmagi šalila temnopolta igralka, ki je pred polnimi tribunami Rod Laver Arene slavila s 3:6, 7:5 in 6:4. Z zmago je dobila tudi manjšo stavo s kolegom Samom Querreyjem; kdo od njiju bo prvi prišel v Top 20 na svetu - Stephensova bo na novi lestvici 11. ali 12. - in kdo bo imel do konca turnirja v Melbournu več sledilcev na Twitterju.

andy murray | Avtor: EPA EPA
Hči afroameriške plavalke (Sybil Smith) in igralca ameriškega nogometa (John Stephens) je prvič v karieri nastopila v četrtfinalu turnirja za grand slam in prvič premagala igralko iz Top 10. Stephensova se bo v polfinalu pomerila s prvo igralko sveta, Belorusinjo Viktorijo Azarenko, ki je v četrtfinalu s 7:5 in 6:1 ugnala nekdanjo drugo igralko sveta, zdaj pa 75. z lestvice WTA Rusinjo Svetlano Kuznecovo. Azarenka ima v Melbournu dvanajst zaporednih zmag in je le še dve oddaljena, da postane prva igralka, ki je v zadnjem desetletju ubranila zmago.

Dva koraka stran od rekorda sta tudi brata dvojčka Bob in Mike Bryan. Če se bosta 23. v karieri uvrstila v finale turnirjev za grand slam in nato slavila v finalu, bosta postavila nov rekord po zmagah na velikih turnirjih. Trenutno jim imata dvanajst, enako kot Avstralca John Newcombe in Tony Roche.

V četrtek sta na sporedu polfinala v ženski konkurenci, najprej Šarapova - Na, nato Azarenka - Stephens, program na osrednjem igrišču v Melbournu pa bosta zaključila Novak Đoković in David Ferrer s prvim moškim polfinalom.

OP Avstralije, četrtfinale, moški:

Andy Murray (VBr/3) : Jeremy Chardy (Fra) 6:4, 6:1, 6:2
Roger Federer (Švi/2) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/7) 7:6 (4), 4:6, 7:6 (4), 3:6, 6:3

OP Avstralije, četrtfinale, ženske:

Viktorija Azarenka (Blr/1) : Svetlana Kuznecova (Rus) 7:5, 6:1
Serena Williams (ZDA/3) : Sloane Stephens (ZDA/29) 6:3, 5:7, 4:6
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.