Šport
1 ogledov

Na voljo le malo popuščanja

Zvone Šuvak ni želel govoriti o finančnem stanju kluba. Po naših informacijah na Žurnal24 main
Novega športnega direktorja Acronija Jesenic Zvoneta Šuvaka čaka med poletjem veliko dela. Zaveda se, da ga zaradi velikega dolga kluba čaka težka naloga pri sestavi ekipe.
 
 

Morda bo treba na začetku biti nekoliko bolj potrpežljiv, ampak vedno smo imeli konkurenčno ekipo.

Zvone Šuvak

 
Vas čaka težka naloga?
Jeseniški klub ima dolga za okoli 1,7 milijona evrov ... Menim, da nam je bila na občnem zboru prvič predstavljena resnica. Tudi te številke verjetno še niso dokončne. Glede na veliko finančno luknjo v klubu in zaradi dolga do igralcev bo verjetno zelo težko sestaviti ekipo. Kljub temu sem optimist. Igralci so videli, kakšen je položaj in nekateri ga razumejo. S pogajanji bo treba doseči najboljši rezultat tako za igralce kot za klub.

Predsednik Slavko Kanalec je bil tudi precej kritičen do igralcev ...
Dejstvo je, da so igralci leta 2007 izvolili tisto upravo, z njo pa so podpisali visoke pogodbe. Na neki način so si sami dolžni veliko denarja. To ne pomeni, da je igralcem treba zdaj obrniti hrbet, je pa v teh časih treba imeti realno sliko. Hokejistom sem pripravljen stopiti naproti, vendar dosti popuščanja ne bo, ker bo proračun toliko manjši.

 
 

Glede na veliko finančno luknjo v klubu in zaradi dolga do igralcev bo verjetno zelo težko sestaviti ekipo.

Zvone Šuvak

 
Kakšni bodo cilji v novi sezoni?
Zdaj je najpomembneje sestaviti ekipo in nekako združiti Hokejsko društvo mladi Jesenice in Hokejski klub Acroni Jesenice. Tu ne mislim fizične združitve. Mladim domačim hokejistom je treba dati priložnost. Najbolj me moti, da v zadnjih šestih ali sedmih letih ni bil ustvarjen noben pravi igralec, več priložnosti so dobivali nekateri odsluženi igralci. Kar se tiče uspehov, lahko povem, da bodo zmage prišle. Morda bo treba na začetku biti nekoliko bolj potrpežljiv, ampak vedno smo imeli konkurenčno ekipo. Tako bo tudi tokrat v ligi Ebel, v državnem prvenstvu pa je cilj vsekakor prvo mesto.

Kdo bo glavni trener?

Pogovarjal sem se kar z nekaj trenerji, a še ne bi razkril imena.

Kdaj bo znano jedro ekipe?
Ni še treba hiteti. Fantje imajo svoje individualne programe in tisti, ki so profesionalci, bodo prišli na zbor pripravljeni. To bo potem treba še nadgraditi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.