Šport
16 ogledov

Nadal in Serena prva nosilca

rafael nadal EPA
Prireditelji uvodnega letošnjega teniškega turnirja za veliki slam, odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, so danes objavili seznam nosilcev.

Prvi nosilec med moškimi je Španec Rafael Nadal, drugi Srb Novak Đoković, tretji pa Španec David Ferrer. Prva nosilka ženskega dela turnirja je Američanka Serena Williams.

Na seznamu nosilcev ni slovenskih teniških igralcev. Pri moških, kjer v kvalifikacijah nastopa tudi Slovenec Blaž Rola, je četrti nosilec Britanec Andy Murray, peti Argentinec Juan Martin del Potro, šesti pa Švicar Roger Federer. V ženski konkurenci je druga nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka, tretja pa Rusinja Marija Šarapova. Med igralkami se bo od Slovenk za nastop na glavnem delu turnirja borila Petra Rampre; v prvem krogu jo čaka Srbkinja Jovana Jakšić.

Rola je danes že uspešno preskočil prvo oviro v kvalifikacijah za glavni del turnirja. S 7:6 (2) in 6:4 je premagal Italijana Alessia Di Maura. V drugem krogu kvalifikacij se bo Rola pomeril z Američanom Rajeevom Ramom, 15. nosilcem kvalifikacij.

OP Avstralije bo od 13. do 26. januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.