Šport
18 ogledov

Nadal, legenda španskega športa

rafael nadal EPA
Prvi igralec sveta Rafael Nadal je ob 75. obletnici športnega dnevnika Marca prejel nagrado za najboljšega španskega športnika vseh časov.

Rafaelu Nadalu je po izjemni sezoni, v kateri je osvojil dva turnirja za grand slam in se ponovno povzpel na svetovni teniški prestol, čestitke izrekla tudi Marca, ki je 27-letniku podelila nagrado ''La Leyenda'' (''Legend Award'') za najboljšega španskega športnika v zgodovini.

Bralci omenjenega dnevnika so največ glasov namenili Nadalu, sledila pa sta nekdanji španski kolesar Miguel Indurain na drugem in košarkar Pau Gasol na tretjem mestu.

''Rad bi se zahvalil vsem, ki stojijo za menoj, in vsem, ki jih danes ni tukaj, saj nisem samo teniški, ampak športni navdušenec. Zahvaljujoč vsem tistim, ki so Španijo ponesli na višjo raven, sem preživel številne nepozabne popoldneve. Hvala vam,'' je povedal španski tenisač.

Nadal, zmagovalec 13 turnirjev za grand slam, se je pravkar vrnil iz Južne Amerike, kjer je odigral nekaj ekshibicijskih obračunov z Novakom Đokovićem in nedavno upokojenim Argentincem Davidom Nalbandianom.

Tenisači bodo imeli zdaj na voljo približno mesec dni odmora, a časa za počitek ne bo veliko, saj se že konec decembra začenja nova teniška sezona.

rafael nadal novak đoković | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.