Šport
11 ogledov

"Napolnili bomo Stožice"

Poljska Hrvaška EuroBasket Celje Zlatorog Saša Despot
Nedeljska zmaga proti Sloveniji je med hrvaškimi navijači povzročila pravo evforijo. Zmaga proti Češki je četi Jasmina Repeše prinesla napredovanje v drugi del v Stožice, kjer bo imela Hrvaška bučno podporo s tribun.

"Šampioni, šampioni!!" je odmevalo s tribun celjske dvorane po zmagi Hrvaške nad Češko, ki jo je s tribun pospremilo skoraj 1500 hrvaških navijačev. Slednji so si po zmagi dali duška pred dvorano, kjer so ob zvokih hrvaških hitov slavili še nekaj ur po tekmi, v slavju pa je užival tudi del strokovnega štaba.

Evforija na Hrvaškem

"V Celje smo prišli, ker smo verjeli v naše fante. V zadnjih letih niso blesteli, a so z zmago proti Sloveniji dokazali, da so letos konkurenčni najboljšim," je razlagal navijač iz hrvaškega Zagorja. "Iz tekme v tekmo igramo bolje. S takšnim odnosom lahko pridemo daleč. Našo reprezentanco bomo spodbujali tudi v Ljubljani. Verjamemo, da bomo napolnili Stožice."

Hrvaški novinarji so poudarili, da so v Celju pričakovali bistveno manj navijačev, saj je košarkarska reprezentanca v zadnjih letih izgubila velik del sijaja, tako da je bil množičen obisk kar presenetljiv. V Ljubljano naj bi pripotovalo še več hrvaških privržencev, po forumih pa je že moč zaslediti debate o organiziranih obiskih tekem svoje reprezentance.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.