Šport
18 ogledov

"Navijači so si zaslužili drugačen pristop"

goran jagodnik Saša Despot
Nastope slovenskih košarkarjev v prvem delu EuroBasketa v Celju je pozorno spremljal tudi nekdanji reprezentant Goran Jagodnik, ki je bil po anemični predstavi proti Poljakom precej razočaran.

Kaj je bil po vašem mnenju glavni razlog za tako slabo igro slovenske reprezentance proti Poljski?
To je bila zagotovo naša najslabša tekma na prvenstvu. Videlo se je, da so se fantje po porazu s Hrvaško čustveno in fizično izpraznili. To pa ne sme biti opravičilo, saj so si navijači zaslužili bistveno drugačen pristop. Verjamem, da so bili naši košarkarji utrujeni, vendar bi se vseeno morali prikazati v precej lepši luči.

Ste morda pričakovali boljše igre slovenske reprezentance?
Vsi smo pričakovali lažje zmage proti Češki in Gruziji, želeli smo si tudi zmago proti Hrvaški, medtem ko smo morda manj pričakovali zmago proti Španiji. Na tisti tekmi so naši fantje resnično navdušili. Za dober rezultat na evropskem prvenstvu je treba igrati konstantno. Mi smo doslej prikazali dva obraza. Upam, da se bodo fantje v nadaljevanju prvenstva zbrali in odigrali čim več takšnih tekem kot proti Španiji.

S kakšno popotnico se Slovenija podaja v Stožice?
Poraz proti Poljski ni bil tragičen, saj bi v vsakem primeru v naslednji del prvenstva prenesli dve točki. V Stožicah nas čakajo kakovostni nasprotniki, proti katerim bo treba doseči vsaj dve zmagi. Zato se morajo košarkarji do četrtka spočiti in zbrati ter si povrniti energijo, ki jih je krasila na začetku prvenstva.

So Italijani pravšnji tekmec za uvod v drugi del EuroBasketa?
Ogledal sem si tekmo med Italijo in Finsko in lahko rečem, da Italijani igrajo zelo lepo. Razen Cusina nimajo izrazitega centra, vendar igrajo kolektivno in borbeno. Ne pozna se jim odsotnost zvezdnikov iz Lige NBA, saj so preostali košarkarji stopili v ospredje.

Recept za zmago?
Imperativ zmage bo visok, saj bi si z novim porazom poslabšali položaj. Z nobenim nasprotnikom ne bo lahko, z Italijani pa bo še najtežje. Zdaj ni več prostora za napake, saj si je treba čim prej izbojevati četrtfinale.

Komentarjev 1
  • speris 13:47 10.september 2013.

    http://imgur.com/gInuz59 lakovic